8 вересня 2023 16:53

Євген ЛЕВЧЕНКО: "За якістю гри ми поступаємося Англії, але за рахунок боротьби та руху можна спробувати дати бій авторитету"

Колишній півзахисник збірної України і футбольний експерт Євген Левченко в ексклюзивному коментарі «Рейтингу Букмекерів» поділився своїми думками щодо матчу кваліфікації до Євро-2024 Україна – Англія.


У команді Гарета Саутгейта на кожну позицію є кілька рівноцінних виконавців. Чого, на жаль, не скажеш про нашу збірну. Але треба розуміти, за яких умов ми зараз перебуваємо.


Щоб розраховувати на позитивний результат у грі з таким суперником – необхідно показати свій найкращий футбол. Безумовно, за якістю гри ми поступаємося, але за рахунок боротьби і руху можна спробувати дати бій авторитету. Шпаринку в захисті опонента завжди можна знайти.


Безперечно. Якщо буде позитивний результат з Англією – в моральному плані футболісти легше готуватимуться до другого матчу проти Італії. Водночас цікаво буде подивитися, який підхід знайде Сергій Ребров до цих двох серйозних протистоянь.


У збірної України є колектив, є класні гравці, але якщо хтось із лідерів вилітає або перебуває не в оптимальних кондиціях – часто це стає проблемою. Ми від цього дуже залежимо.

Але знову ж таки, коли в команді якнайбільше висококласних виконавців – тоді й наставнику легше втілювати задумане в життя. Ми стрибнемо вище голови, якщо відберемо очки в англійців та італійців.

Мені важко повірити у перемогу збірної України. Втім, абсолютно не хочеться бути песимістом. Якщо вдасться витримати перші швидкі атаки англійців, і вийде зіграти компактно, особливо при захисті своїх воріт – то «Жовто-сині» можуть зачепитися за нічию. І немає значення, буде вона сухою чи гольовою.