3 вересня 2023 14:53

Перший заступник начальника ХОВА – про нового інвестора "Металіста 1925": "Поки є меморандум, через кілька днів угоду буде завершено"

Олександр Скакун, перший заступник начальника ХОВА, розповів, що пошук нового інвестора для «Металіста 1925» вівся ще до того, як AES Group офіційно повідомила про зупинення фінансування.


«Як ви розумієте, рішення AES Group про призупинення фінансування дозріло не в день заяви Валеуліна.


До цього моменту вже велася дуже плідна робота і менеджментом AES Group і топ-менеджментом клубу з пошуку нового інвестора. Уже була низка напрацювань. Проте важливо сказати, що була вимога до потенційного нового партнера – він мав розвивати харківський футбол.


На мене теж виходила низка компаній України з проханням презентувати їх керівництво власникам клубу, як потенційних покупців. Але на питання про підтримку саме харківського футболу чітких відповідей не було, через це до переговорів ніхто не переходив.

Але в пулі компаній, які проводили аудит клубу, був власник компанії, який має стосунок до Харкова і у разі вдалих переговорів, готовий на себе брати зобов'язання щодо життєдіяльності клубу – дорослий, юнацький, жіночий та дитячий футбол, розвивати рухи вболівальників.


У результаті кілька днів тому було підписано меморандум. Це важливо було зробити до 1-го вересня, до закриття трансферного вікна. Тому, наскільки я володію інформацією, поки є меморандум і через кілька днів угоду буде завершено.


З таким підходом, футбол у Харкові не просто житиме і розвиватиметься, а, я впевнений, буде вирувати і ми показуватимемо приклад усьому наступному поколінню, що правильне дозвілля це спорт, а не алкоголь і наркотики. Чи не це завдання старшого покоління, чи не це завдання державної та місцевої влади? Зауважу, що я навмисно не називаю зараз нового інвестора. Тому що витік інформації може створити певні перешкоди угоді, це може зірвати наші плани», — сказав Скакун.