24 серпня 2023 14:36

Мірча Луческу зізнався, що міг очолити румунський гранд та розповів, чому відмовився від пропозиції

Мірча Луческу в ФКСБ. Це був перехід, який таємно готував Джіджі Бекалі. Наставник київського "Динамо" у всьому зізнався.


В ексклюзивному інтерв'ю для Playsport Мірча Луческу відкрито розповів про пропозицію, яку він отримав. Водночас румунський тренер також розповів, чому відмовився від пропозиції Бекалі.


«Я з ним розмовляв. Він попросив мене прийти в ФКСБ, тому що більше нікого не було з командою, поговорити з гравцями, але не було проблем... Я дуже поважаю його, і він дуже поважає мене. Я ніколи не відмовлявся від поради. Хто мене просив, я був присутній. Я вважав, що маю цей обов’язок за свій досвід комусь служити. Він би хотів, щоб я прийшов. Навіть я тоді не міг чітко сказати, але коли побачив реакцію ЗМІ та деяких уболівальників, я здався.


Світ не розуміє, що можна переходити з однієї команди в іншу, залишаючись такою ж правильною людиною, а спортивне суперництво не означає некоректну боротьбу. Велику користь приносить спортивне суперництво. Ми стимулюємо емоційний стан. Чому люди приходять на стадіон? Тому що це надзвичайна реакція, яку я не можу мати вдома з дружиною чи дітьми», – сказав Мірча Луческу для Playsport .


Румунський тренер також прокоментував участь Джіджі Бекалі в техніко-тактичних питаннях команди.


«Усі говорять про Джіджі Бекалі. Це не його проблема, а проблема того, хто працює з Джіджі Бекалі. Незалежно від того, хто головний, тренер повинен знайти аргументи, щоб переконати його у тому, що він збирається робити. У мене ніколи не було проблем з власниками. Я вмію пояснити, сперечатися, змусити терпіти. Бекалі бореться за інтереси свого клубу», – сказав Мірча Луческу для Playsport .


Мірча Луческу відмовився від Бекалі і продовжує свою пригоду в Україні, країні, яка охоплена війною. З 2020 року в київському «Динамо» румунський наставник вигравав чемпіонат з українською командою та виступав у групі Ліги чемпіонів. Зараз вони борються з київським «Динамо» за вихід у групу Ліги конференцій. У плей-оф українці грають з Бешикташем.