20 серпня 2023 21:49

Андрій ЯРМОЛЕНКО: "Нам потрібно сконцентруватися на командній грі у захисті"

Автор першого забитого м’яча у ворота одеського «Чорноморця» Андрій Ярмоленко прокоментував виїзний для своєї команди поєдинок, у якому динамівці поступилися з рахунком 2:3:


- Ми очікували, що з «Чорноморцем» буде складна гра. Розбирали цього суперника, знали, що це хороша команда, що вони граютьу комбінаційний футбол. Тож, ми усвідомлювали, що вони гратимуть саме так. Мабуть, нам не вистачило фізичних кондицій, адже у четвер ми грали 120 хвилин з «Арісом», плюс переїзди, довга дорога. Через це ми не відновилися належним чином, тому і такий результат.


Звісно, було багато помилок з нашого боку, багато моментів, які ми не реалізували, а коли ти не забиваєш, то пропускаєш. Але нічого страшного. Думаю, це буде для нас уроком. Рухаємося далі, нічого ще не закінчено, чемпіонат довгий. Головне – робити правильні висновки як з перемог, так і з поразок.


- Попередній матч з «Арісом», який завершився серією післяматчевих пенальті, забрав багато не лише фізичних сил, а і моральних. Чи залишилися емоції на матч із «Чорноморцем»?

- Звісно, в емоційному плані це теж нелегко, коли ти проводиш на полі 120 хвилин напруженої, важкої гри, а потім ще серія пенальті. Це непросто фізично і емоційно. Звичайно, важко відновитися, але що ми можемо зробити? Зараз така ситуація, коли нам потрібно терпіти. Вибачаюся перед нашими уболівальниками за цей результат, але це футбол, і поразки теж трапляються. Потрібно з честю їх приймати і йти далі. Повторюся, нічого страшного не сталося, треба піднімати голову і рухатися далі, адже через чотири дні у нас ще одна важлива гра у єврокубках.


- Прокоментуйте момент, коли ви забили, як вам це вдалося зробити?

- Це вже не цікаво, тому що ми програли. Зараз, вважаю, це вже неважливо.


- До пропущених м’ячів призвели власні помилки, чи це заслуга гравців «Чорноморця»?

- Зараз важко сказати про кожен гол окремо, треба розбирати ті моменти, дивитися, хто помилився. Звичайно, коли ти пропускаєш, це результат помилок. Думаю, тренерський штаб проаналізує ситуації, у яких ми пропустили, та вкаже нам на недоліки. У наступних матчах ми маємо грати краще в обороні, але це стосується не лише захисників, а усіх гравців команди на футбольному полі, адже ми багато пропускаємо, і нам потрібно сконцентруватися на саме командній грі у захисті.