10 серпня 2023 23:16
2

"Аріс" - "Динамо" 1:0. Звіт про матч. Коли все вирішує 11-метровий

У 1-му матчі 3-го кваліфікаційного раунду Ліги конференцій "Динамо" у Салоніках зустрічалося з місцевим "Арісом".


У стартовому складі киян не обійшлося без сюрпризу. Замість Ваната, який чудово розпочав сезон, з перших хвилин на вістрi атаки несподівано вийшов Беніто, Причиною непотраплення Владислава в основу стала температура у форварда "біло-синіх", що піднялася.


Греки, яких підганяла армія своїх уболівальників на домашніх трибунах, з ходу запропонували "Динамо" високий пресинг із тиском на оборону "біло-синіх". Наслідком цього стала жовта картка Тимчика вже на 3-й хвилині. Трохи згодом попередження отримає ще й Шапаренко.


Першими моменти почали з'являтися біля воріт "Динамо". На 12-й хвилині Бущан у стрибку відбив дальній удар від Фераррі, а потім Жюль вийшов на вільний простір і приблизно з 22-х метрів намагався вразити дев'ятку, але схибив.


На 24-й хвилині динамівців вибачив Моберг-Карлссон. Після передачі до штрафного майданчика Сирота махнув ногою повз м'яч, у результаті круглий прилетів до гравця "Аріса", який міг розстрілювати Бущана, проте Дубінчак вчасно підставився під удар і тим самим врятував свою команду.


У "Динамо" за цей час був лише один напівмомент. Беніто вдалося вивести на ударну позицію, але у нігерійця не вийшло якісно пробити з лінії штрафного майданчика.


На 35-й хвилині динамівці налагодили контроль м'яча, хоча небезпечних підходів до штрафного майданчика не здійснювали. Єдиним неоднозначним епізодом стало падіння Буяльського у володіннях Аріса після поштовху в спину від Жюля. Кривдник Віталія за підсумком клопотав жовту картку, але не за фол, а за розмови.


Наприкінці першого тайму Ярмоленко пробив з 10-ти метрів, м'яч зачепив захисника і відскочив у бік Беніто. На жаль, до круглого першим дістався голкіпер "Аріса", а не легіонер "Динамо".


Другий тайм розпочався з гри на зустрічних курсах. У складі киян на полі виділявся Кабаєв. Монтойя та Фабіано протягом кількох хвилин отримали по жовтій картці за удари по ногах вінгеру "Динамо".


Гравці "Аріса" взагалі не гребували йти у жорсткі стики проти футболістів киян. Наступним постраждалим став Попов. Менендес замість м'яча зіграв у ногу захиснику "біло-синіх", але попередження уникнув. Правда, зовсім скоро, він все ж таки побачив перед собою жовте світло за порушення правил на Кабаєві.


На 64-й хвилині господарі могли відкривати рахунок у матчі. Дарiда ударом головою з лінії воротарської замикав навіс із кута штрафного майданчика, і якби не реакція Бущана, неприємностей було б не уникнути.


А вже за дві хвилини арбітр призначив у ворота "Динамо" пенальті, зафіксувавши у Сироти гру рукою. 11-метровий реалізував Пальма. Бущан дотягнувся до пущеного у кут м'яча, але відбити його не зміг.

Після пропущеного м'яча "біло-сині" почали тиснути і відповіли двома ударами Шапаренка. З першим впорався кіпер "Аріса", а другий пройшлов поряд із дальньою штангою. Не відставали і греки. Фабіано в дотик замикав навіс зі стандарту, але пробив повз кут воріт Бущана.


На 88-й хвилині забійний момент не реалізував Ярмоленко. Досвідчений вінгер "Динамо" виявився практично один перед воротами суперника, проте голкіпер без проблем впорався з ударом Андрія. Можливо, далося взнаки те, що бив Андрій не з робочої лівої, а з правої.


У компенсований час від гола киян знову врятував Бущан. Менендес із кількох метрів намагався переправити м'яч у сітку, але Георгій встиг виставити ногу та відвести загрозу. Майже одразу після цього пролунав фінальний свисток, який зафіксував мінімальну перемогу "Аріса". Матч-відповідь пройде рівно через тиждень у Бухаресті.

Мне все-таки непонятна логика Суркисов. Всё же они тратят на клуб большие деньги. Вернули того же Ярмоленко, наверняка там немаленькие расходы на зарплату. И при этом несколько лет не могут раскошелиться на центрального защитника. Зачем тогда тратиться на всех остальных, если без центрбеков мы будем сливать все, что сможет наработать о стальная команда? Это все равно что купить дорогую яхту и выйти на ней в море не задраив люк где-то ниже ватерлинии. Вернее два люка...
Так це вже було! (с)
Не знаю, з такою грою Суркісу треба срочно продавати Буялессі в Челсі, Шапу в Барсу і Сидорчука в ФК Борисфен. Дуже погано в створенні атак, забігали і створили пару моментів лише після пропущеного. А до цього кволо плели комбінаційні мережива біля власних воріт. От що-що, а це хлопці вміють. І це з 5-ою командою чемпіонату Греції. І це при тому, що більшість начебто ключових гравців зберегли у складі.