10 серпня 2023 19:28

Артем Кравець - про "Фенербахча": "Проблема не в гравцях, а в самому клубі, який не хоче розуміти реальність"

Колишній нападник «Динамо» та збірної України Артем Кравець розповів, чому «Фенербахче» йде на співпрацю з Росією (нещодавно стамбульський гранд їздив на товариський турнір у Санкт-Петербург, детальніше - тут).


- Дивіться, тут проблема не в гравцях, а в самому клубі. Це сто відсотків. Всі знають, а я ще трішки більше, що іноземці не хотіли цього робити. Можливо, не тільки іноземці, але який у тебе є вихід з цієї ситуації?


Коли ти пдіписуєш контракт, то зобов’язуєшся перед клубом відвідувати всі тренувальні, навчальні - усі історії. Тобто я думаю, що там було прямим текстом сказано, що ми не хочемо їхати, але клуб в ультимативній формі сказав, що ви повинні це зробити.

Подивимося ще, як це виллється на результатах команди і самого клубу, але сам «Фенербахче» - це напевно історія того клубу, який взагалі не розуміє або не хоче розуміти реальності.


І при чому президент клубу настільки багата людина, що йому ті гроші, які йому скоріш за все заплатили, для нього не мають якогось великого сенсу, різниці, вирішального значення - «Мені потрібні гроші». Дуже дивно.

- Ти писав футболістам з Боснії, коли з’явилася новина про товариський матч з Росією.


- Так, я писав. Я грав з воротарем Шехичем та Амиром (Хаджиахметовичем - прим.), який вже зараз в «Бешикташі». Вони одностайно казали, що всі гравці проти і це навіть не обговорюється. І Едін Джеко проти. «Основні гравці 100% не поїдуть» - тоді була така відповідь. Ну і по факту ніхто не поїхав грати, - сказав Кравець.


Наприкінці своєї футбольної кар’єри Артем Кравець встиг пограти за три турецькі клуби - «Кайсеріспор», «Коньяспор» та «Сакар’яспор».