3 серпня 2023 23:04

Луческу помилився у прогнозі: Коноплянка дебютував за "Клуж" та одразу вилетів з Ліги конференцій

Румунський Клуж, у якому грає український вінгер Євген Коноплянка, програв турецькому Адана Демірспор та вилетів у другому раунді Ліги конференцій (1:2).


У четвер, 3 серпня, ЧФР Клуж поступився ФК Адана Демірспор в рамках другого раунду кваліфікації до Ліги конференцій (1:2).

Перший тайм пройшов під повним контролем турецького клубу. Проте команда Патріка Клюйверта зуміла відзначитися у воротах Клужа лише наприкінці першої половини гри.

На 43-й хвилині після подачі з кутового від ексхавбека Динамо Юнеса Бельанди головою влучно пробив нігерійський півзахисник Бабаджіде Девід Акінтола.


У другому таймі захисник Адани Демірспор Ендрю Гравійон заробив червону картку після фолу у штрафному майданчику на нападникові ЧФР Клуж Даніелі Бірліджі. Бити пенальті пішов захисник Васіле Могош, який зумів переграти воротаря турецького клубу Горана Карачича.


Український вінгер Євген Коноплянка з'явився на полі на 75-й хвилині, змінивши нападника Ермала Краснікі.

Крапку в грі поставив гол нападника Адана Демірспор Шеріфа Ндіаї, який зумів відзначитися після розіграшу штрафного удару аж на 90+4 хвилині поєдинку.


Фінальний свисток арбітра Натана Вербомена зафіксував перемогу турецького клубу, яка не дозволила команді Коноплянки вийти до наступного раунду Ліги конференцій.

Ліга конференцій. Другий кваліфікаційний раунд

Адана Демірспор – ЧФР Клуж – 2:1 (1:0)

Голи: Акінтола, 43, Ндіай 90+4 – Могаше, 68.

Головний тренер київського Динамо Мірча Луческу пророкував для ЧФР Клуж вихід у груповий етап Ліги конференцій.


У третьому кваліфікаційному раунді до Ліги конференцій Адана Демірспор зіграє з хорватським Осієком.


Матчі відбуватимуться 10 та 17 серпня.