19 липня 2023 23:44
3

"В смт Інгулець керує фермер Паровоз по кличці "Батя". Держава витратить 33 млн на серіал, де герой – викапаний Поворознюк

Крінж дня. Держава замовила виробництво драмеді під робочою назвою «СМТ Інгулець», прототипом одного з героїв якого став власник футбольного клубу «Інгулець» Олександр Поворознюк.


Про це стало відомо завдяки тендеру на платформі Prozorro, який успішно провели 18 липня.


Серіал розповість про двох айтішників, які опиняються на Кіровоградщині. Замовник — канали «Дом» та «UATV», продюсер — Юрій Горбунов


Згідно з тендерною документацією, замовником серіалу є державне підприємство «Мультимедійна платформа іномовлення України», засновником якого є Міністерство культури та інформаційної політики України. Це материнська компанія держканалів «Дом» та «UATV».


Через тендер ці канали замовили послуги «з виробництва (створення) аудіовізуального твору – серіалу під робочою назвою «СМТ Інгулець», що включає в себе написання/адаптацію сценаріїв та передбачає частковий технологічний цикл виробництва».


За цю послугу виконавець отримає 33,6 млн грн. Ним стала компанія «Прототип Продакшн» (знімали трилогію «Скажене весілля»), що належить шоумену, телеведучому та актору Юрію Горбунову. Він же буде продюсером серіалу та одним з авторів сценарію.


В тендерній угоді коротко описано, про що буде цей серіал в жанрі драмеді та розміром у 24 серії по 25 хвилин кожна:


«Два талановитих айтішники Максим та Данило втікають з фронтового Харкова і по дорозі на Львів опиняються на Кіровоградщині в смт Інгулець, де всім керує фермер Олексій Паровоз по кличці «Батя». Програмістів записують до місцевої самооборони та призначають чергувати на місцевий блокпост і час від часу працювати на фермі».


Навіть з короткого опису важко не помітити алюзію на реальну людину — Олександра Поворознюка, агробізнесмена із смт Петрове на Кіровоградщині та власника клубу «Інгулець». Ну й автора хіта «Вова, ї##ш їх, б##».


Трек «Вова, ї##ш їх, б###ь» зробив Поворознюка хітом спротиву: виходить в ефір великих каналів, порівнюють з Сопрано і хочуть записати фіт


В договорі вказано специфікацію зйомок - на передпродакшн має піти, наприклад, 4,3 млн гривень.



Водночас такий сюжет підозріло перегукується з російським комедійним серіалом «Жуки» від телеканалу «ТНТ», що вийшов у 2019 році. В ньому розповідається про трьох програмістів із Москви, які через службу в армії опиняються в селі Жуки Саратовської області. Прочитати синопсис того серіалу можна тут.


Український серіал «СМТ Інгулець» повинні зняти до кінця цього року.


Фото - офіційна сторінка "Інгульця" у Facebook

Оскільки в Поворознюка 4 судимості,то його дійсно підтримує бидло,вже один такий був,парєнь із ростова.
быдлу не нравится правда-быдло минусует
ни в одной другой стране такое не возможно но Украина деградировала до уровня быдла