19 липня 2023 21:30

Процес продажу МЮ може затягтися до осені чи зими. Реткліфф і шейх Джасім побоюються, що Глейзери відмовляться від угоди

Угода з продажу «Манчестер Юнайтед» може не відбутися цього літа.


Нагадаємо, родина Глейзерів, яка володіє клубом, виставила "Юнайтед" на продаж у листопаді минулого року. Очікувалося, що у «МЮ» з'являться нові власники до кінця сезону, але процес затягнувся.


У покупці клубу зацікавлені катарський шейх Джасім бін Хамад Аль Тані та британський мільярдер Джим Реткліфф. Вони очікували почути остаточну відповідь від Глейзерів у середині червня, але цього не сталося досі.


Як повідомляє Daily Mail, в обох таборах потенційних покупців виникли побоювання щодо того, що Глейзери можуть відмовитися від продажу клубу. Якщо це все ж таки відбудеться, то процес може затягтися до осені або навіть до зими.

Одне із джерел пояснило, чому в питанні досі немає ясності: «Такі клуби більше не роблять. Це означає, що йдеться про велику суму. Це не яхта і не гелікоптер, не можна просто піти в шоурум і купити його».

Зазначається, що і Джим Реткліфф, і шейх Джасім запропонували близько 5 мільярдів фунтів за клуб, тоді як Глейзери хочуть близько 6 мільярдів. Спроби підвищити ціну виявилися безуспішними.

Одне джерело, що має високе становище, описав цей процес як «повний фарс». «Фанати мають ставити запитання. Подивіться скільки часу це займає. Великдень почався і пройшов, потім настав кінець сезону, зараз наближається серпень, а ясності, як і раніше, немає», – сказав він.