16 липня 2023 18:57

"Добре, що Шевченко займається цим питанням": Ребров – про натуралізацію гравця АПЛ для збірної України

Головний тренер збірної України Сергій Ребров дав ексклюзивний коментар для FanDay.net про можливе отримання українського футбольного громадянства захисника Вулверхемптона Макса Кілмана.

26-річний вихованець академії лондонського Фулхема Макс Кілман народився у сім'ї вихідців з України. Ще у 2020 році Макс зголосився виступати за українську національну збірну. Тодішній тренер команди Андрій Шевченко вже намагався зробити футбольне громадянство талановитому захиснику. Заважали його виступи за міні-футбольну збірну Англії (2015 – 2018). Але зараз чутки знову пророкують Макса в українську збірну з великого футболу.

Чи потрібний цей гравець нинішньому тренеру і що можна зробити для його виступів за національну команду? В ексклюзивному коментарі FanDay.net про це розповів тренер збірної Сергій Ребров.


- Сергію Станіславовичу, Макс Кілман розглядається збірною України?


- Так, Кілман – це кандидат [у збірну України з футболу]. Але у нас у збірній багато гідних кандидатів на позицію центрального захисника.

– Наскільки реально Кілмана натуралізувати для України?


- Я не юрист, і не можу оцінити, коли у нього буде можливість грати за команду.

– Кілман казав, що колишній тренер збірної Андрій Шевченко намагався оформити його громадянство.


– Дуже добре, якщо Шевченко цим займається.


- Макс вписався б у нашу збірну команду?

– У нас багато сильних кандидатів, деякі з них уже зараз добре грають у Європі. Ніхто з тренерів не відмовиться від гарного гравця. Про Кілмана давайте поговоримо після того, як він отримає громадянство. Він виступав за англійську збірну з міні-футболу.

- А ви берете участь у цьому питанні?


– Ні, Кілмана я почну розглядати не раніше, ніж він отримає українське футбольне громадянство. Можливо, в УАФ знають, як це питання рухається.