10 липня 2023 11:15

"Я теж був у такій ситуації": український воротар спрогнозував майбутнє Луніна у "Реалі"

Відомі українські воротарі Євген Гриценко та Олег Кудрик, які є вихованцями донецького Шахтаря, поділилися думкою про кар'єру голкіпера мадридського Реалу Андрія Луніна.


Андрій Лунін перейшов до Реалу із луганської Зорі влітку 2018 року, але за п'ять років не зміг стати основним голкіпером мадридського клубу.

Український воротар Євген Гриценко, який є вихованцем Шахтаря та належав донецькому клубу до 2022 року, висловився про кар'єру колеги за амплуа.

«Я теж був у такій ситуації у Шахтарі і до останнього бився за можливість пробитися до основи. Потім подивився, а вже десять років дорослого футболу минуло. Мені дуже хотілося там опинитися, але згодом став розуміти, що залишаюся у команді «а раптом що» і на мене особливо не розраховують», – сказав Гриценко.

Гриценко також поділився прогнозом про майбутнє Луніна.

«Дуже важко відмовитися від найкращого клубу у світі, навіть якщо ти не граєш там. Я розумію Луніна. Думаю, що рік контракту в Реалі він відбуде, а потім піде до іншого клубу», – сказав Гриценко.


Голкіпер Олег Кудрик, який також є випускником Шахтарської академії, вважає, що перебування Луніна в Реалі приносить користь гравцю.

«Думаю, що всі мріяли б грати у такому клубі як Реал. Андрій перебуває у такій структурі, де набуває неймовірного досвіду. Скільки особисто я міг витримати, не граючи – не знаю. Все одно такий шанс, як Лунін, буває одного разу в житті», – сказав Кудрик в інтерв'ю сайту «Український футбол».

24-річний Лунін провів за Реал 17 матчів та пропустив 19 голів.


Андрій виступав на правах оренди за іспанські Вальядолід, Леганес та Ов'єдо.

Контракт українського голкіпера з мадридським клубом діє до червня 2024 року.