10 липня 2023 09:28

"У "Динамо" отримували набагато більше". Вихованці "Шахтаря" розкрили суми зарплат та преміальних у клубі

Вихованці Шахтаря Артем Габелок, Бека Вачіберадзе, Євген Гриценко та Олег Кудрик розповіли про рівень зарплат та преміальних у донецькому клубі.


Шахтар до початку повномасштабної війни в Україні робив ставку на іноземних футболістів. При цьому з академії донецького клубу випустилося багато гравців, які стали відомими та виступають на високому рівні.

Вихованці «гірників» розповіли про умови своїх перших професійних контрактів.

Артем Габелок, який виступає за харківський Металіст 1925 року, назвав суму своєї зарплати в донецькому клубі.

«Пам'ятаю, що в U-19 я отримував 200 доларів. Я підписував контракт ще до 2014 року, коли курс був близько восьми гривень за долар.

Угода була підписана у гривнях, але потім курс став 14, і нам нічого не змінили. Проте на той час ми жили на базі, де нас годували, одягали, тому особливо й витрачати було нікуди», – сказав Габелок.

Хавбек Металіста 1925 року Бека Вачіберадзе, який також виховувався в академії Шахтаря, розповів про преміальні в донецькому клубі.

«Я отримував тоді шість тисяч гривень, ще за тим курсом. Ми ще преміальні були непогані: за кожну перемогу по 100 доларів отримували. Тоді ми перемагали майже в кожній грі», – сказав Вачіберадзе.

Голкіпер Євген Гриценко, який виступає за таджикистанський Равшан, заявив про те, що фінансові умови контрактів у київському Динамо були вигіднішими ніж у Шахтарі.

«Мій перший контракт був 2300 гривень. Я сам місцевий, із Донецька, тому мені зайві гроші не завадили б. В академії ми були незадоволені нашим рівнем зарплат. Приміром, у тому ж таки Динамо отримували набагато більше на кожному з рівнів.

Ми приїжджали до збірної і хтось заводить якісь розмови, а там з'ясовується, що в десять разів різниця. Ми запитували керівництво, а нам відповідали: «Ви свої гроші ще встигнете заробити», – сказав Гриценко.

Воротар житомирського Полісся Олег Кудрик також назвав суму своєї зарплати в Шахтарській академії.

«Я тоді отримував 1600 гривень. Мені цілком вистачало. Можливо це було правильно», – сказав Кудрик в інтерв'ю сайту «Український футбол».


28-річний Габелок залишив Шахтар у 2017 році у статусі вільного агента. 27-річний Вачіберадзе пішов із донецького клубу на два роки раніше.

Гриценко, якому також 28 років, належав Шахтарю до 2022 року. 26-річний Кудрик провів за основну команду «гірників» два матчі та залишив донецький клуб у 2020 році.

Габелок, Вачіберадзе та Гриценко не зіграли жодного офіційного поєдинку за першу команду Шахтаря.

Фото - ФК "Шахтар"