30 червня 2023 17:00

"Будь-яке об'єднання клубів – це поразка Павелка": "Рух" звинуватив УАФ у зриві створення Прем'єр-ліги-ТБ

Генеральний директор Руху Ігор Дедишин назвав причини, через які клубам української Прем'єр-ліги не вдалося створити єдиний телепул для трансляції матчів чемпіонату України.


Ігор Дедишин заявив, що Українську асоціацію футболу не зацікавлено в об'єднанні клубів УПЛ.

«До процесу включається українська футбольна політика. Нам було зрозуміло, з чиєї подачі пішов розкол серед клубів щодо створення УПЛ ТБ. Я чітко можу сказати, що це все пішло з подачі віце-президента УАФ Вадима Костюченка. Це було зроблено для того, щоб вбивати клин у цілісну позицію клубів. Виглядає так, що сьогодні УАФ абсолютно не зацікавлена у тому, щоб УПЛ ТБ відбулося як проект».


Також функціонер львівського Руху незадоволений, що УАФ забрала прибуток від беттингу, а клуби не отримали жодних грошей від цього спонсорства.


«На моє переконання, будь-яке об'єднання клубів – це поразка Павелка та його команди. Якщо ви простежите історію українського футболу під час каденції Павелка, то можна стверджувати, що він у ручному режимі керував професійним футболом. Наприклад, клуби не отримували доходів від беттингу, а всі доходи осідали, незрозуміло де», – цитує Дедишина прес-служба клубу.