26 червня 2023 21:11

"Я не питатиму у вас схвалення": Вацко відповів, чому він не критикує Реброва так, як Петракова

Відомий спортивний журналіст Віктор Вацко розповів, чому він критикував колишнього тренера збірної України Олександра Петракова, але підтримує нового наставника команди Сергія Реброва.

Олександр Петраков очолював національну збірну України із серпня 2021-го до грудня 2022 року. Наставник часто отримував критичні зауваження за свою роботу та висловлювання на прес-конференціях від спортивних журналістів.

Відомий ютуб-блогер Віктор Вацко заявив, що критика з його боку на адресу фахівця – це вираз суб'єктивної думки автора.

«Ми спілкуємось у межах особистого блогу на платформі Youtube. Особистий блог дорівнює особистому суб'єктивному думці автора. Право та вибір кожного – слухати цю думку чи ні, погоджуватися з нею чи ні. Ніхто нікого не змушує.


Хочете – дивіться та слухайте, не хочете – не дивіться та не слухайте. Жодних проблем», – сказав Вацко.

Вацко згадав про один із неоднозначних висловів Петракова під час роботи у збірній України. У травні минулого року наставник заявив після спарингу з хорватською Рієкою про те, що футболісти їдуть до дружин, щоб «працювати в ліжку», за що його розкритикував журналіст.


«Приступивши до роботи, Петраков мав таку ж підтримку, як зараз Ребров. Петраков отримав серйозну критику від мене особисто в одному нефутбольному моменті - в історії про "ламати ліжка з дружинами". Про жодне своє слово я не шкодую», – заявив Вацко.


Вацко зазначив, що оцінював роботу Петракова на чолі збірної України, виходячи із реальних результатів команди під його керівництвом.


«Далі був розбір його досягнень та невдач з погляду виконання завдань та рівня гри команди. За півтора року після призначення, а не після десяти днів роботи. Розбір та спроба аналізу на мій погляд, з урахуванням інформації, якою володію я.


Слухати це чи ні, погоджуватися чи ні – право та вибір кожного», – сказав Вацко.

Віктор також розповів, що вважає Реброва сильнішим тренером, ніж Петраков.

«Моя суб'єктивна думка – Ребров як тренер сильніший на кілька порядків, ніж Петраков. Я вірю в ідеї та роботу цього тренера. Стиль гри команд Реброва мені подобався більше, ніж стиль гри команд Петракова.


Я вболіваю за Челсі і не вболіваю за МЮ. Маю право. Я вболіваю за Борусію Дортмунд, а не за Баварію. І я не питатиму у вас схвалення мого вибору, тому що він мій, суб'єктивний», – додав журналіст в ефірі авторської програми на ютуб-каналі «Вацко Live».