23 червня 2023 10:16

"У нього досить суворий батько": Костишин пояснив, як зірка збірної України уникнув шляху Мілевського та Алієва

Віктор Циганков перейшов із київського Динамо до Жирони у зимове трансферне вікно і став одним із основних гравців іспанської команди.


Півзахисник продемонстрував відмінну форму та високу результативність у трьох червневих матчах національної збірної України, в яких він забив чотири м'ячі та зробив одну гольову передачу.

Відомий український тренер Руслан Костишин в ексклюзивному інтерв'ю FanDay.net розповів про те, кому талановитий хавбек уникнув шляху екс-гравців Динамо Артема Мілевського та Олександра Алієва, які так і не пограли в європейських топ-чемпіонатах.


«У нього досить суворий тато, який завжди стежив за ним. Все залежить від виховання. Вітя завжди був скромний. Батько Віті присвятив себе синові, працював у системі Динамо. Він був поруч, це відігравало велику роль. Батько завжди міг поставити на місце», – сказав Костишин.


25-річний Віктор Циганков провів у другій частині минулого сезону 19 матчів за Жирону, забив три голи та зробив шість результативних передач. У складі національної збірної України хавбек зіграв 47 поєдинків, забив 11 м'ячів та оформив п'ять асистів.


49-річний Віталій Циганков, батько Віктора, з 1992-го по 2009 рік виступав на позиції голкіпера у вінницькій Ниві, стрійській Скалі та низці ізраїльських клубів.

Після завершення професійної ігрової кар'єри Віталій працював тренером воротарів в Академії київського Динамо.


46-річний Костишин працював головним тренером Колоса (2014-2021) та казахстанського Аксу (2022-2023).