19 червня 2023 14:06

Тюремний термін та штраф: суд виніс вирок екс-гравцю збірної Нідерландів – він ховається від правосуддя у росії

Фото - ua.depositphotos.com


Колишній гравець збірної Нідерландів Квінсі Промес, який зараз виступає за московський Спартак, отримав на батьківщині покарання за замах на життя двоюрідного брата.


Влітку 2020 року під час сімейної вечірки у Квінсі Промеса виник конфлікт із двоюрідним братом. Футболіст запідозрив родича у крадіжці дорогої прикраси своєї тітки та в процесі накинувся з ножем на брата та вдарив його в коліно.


Після цього інциденту прокуратура Нідерландів розпочала розслідування. За інформацією De Telegraaf, амстердамський суд визнав футболіста винним та присудив йому покарання у вигляді 18 місяців в'язниці з виплатою компенсації у сім тисяч євро.


До речі, суд не знайшов доказів у спробі вбивства з необережності, та й ніхто зі свідків не бачив, щоб Промес підставляв ніж до життєво важливих органів.


Промес зараз перебуває у Росії, де вже отримав місцевий паспорт. Футболіст не хоче повертатися на батьківщину, щоб уникнути карного переслідування.


Також бельгійські правоохоронні органи проводять розслідування щодо Промеса та його родини, їх звинувачують у купівлі наркотиків. Футболіст вклав гроші у покупку чотирьох тонн кокаїну.