15 червня 2023 19:04

Сергій РЕБРОВ: "Не думаю, що ми є фаворитами у матчі з Північною Македонією"

Прес-конференція головного тренера збірної України перед матчем із Північною Македонією.

– Ця команда вибила збірну Італії на шляху до ЧС. Тому ми дуже серйозно ставимося до цієї гри. Також вони обіграли Німеччину на виїзді. Потрібно поважати суперника, але й думати про свою гру. Потрібно проаналізувати ті помилки, які ми зробили проти німців, виходити та грати у футбол.

- Коли ви відпустите гравців до молодіжної збірної України і чи буде серед них Забарний?


- Ми домовилися, що використовуватимемо цих футболістів в обох матчах, тож після гри з Мальтою подивимося. Щодо Забарного, то я не проти, щоб він грав за молодіжну збірну. Це питання між ним та тренером команди.


– Україна вважається фаворитом. Що ви про це думаєте?


- Я не думаю, що ми є фаворитами. Ми гратимемо на виїзді проти дуже міцної команди, яка довела це в останніх зустрічах. Нам слід зберігати концентрацію. Нам треба показати на полі, що ми є фаворитами.


- Що ви очікуєте від завтрашньої гри?


- Я думаю, що завтра буде інший матч, на відміну від матчу зі збірною Німеччини. Ми розуміємо, проти кого ми граємо та силу суперника. Але, як я казав, треба розуміти, як гратимемо ми. Чекаю на важкий матч, але думаю, що наші гравці будуть готові до цього.


- Яка психологічна готовність у Мудрика?


- Я розмовляв із Мудриком. Вважаю, що він у стабільному психологічному стані. Він, як і інші футболісти, репрезентує нашу країну. Усі гравці помиляються. Особливо у такому віці. Це нормально. Ми підтримуватимемо всіх гравців.

- Степаненко успішно персонально зіграв проти Кімміха ви матчі з Німеччиною.

- Збірна Німеччини це не лише Кімміх. Коли в середній лінії є він та Горецька – це справжня сила. Елмас також лідер Північної Македонії, але там є й інші футболісти, які добре працюють із м'ячем.

- Який стан у Миколенка? Чи є ще кадрові проблеми?


- Деякі гравці мають пошкодження, але вони отримали їх ще раніше в тренувальному процесі. Миколенко почувається нормально і готується до гри. Він має інші проблеми, але я не думаю, що вони завадять йому в наступних зустрічах. Решта здорові.

- Циганков у "Жироні" грає не на тій позиції, що раніше у "Динамо" та збірній. Чи розраховуєте на нього як на гравця флангу?


- Подивимося у тренувальному процесі. Якщо футболіст може грати на тій чи іншій позиції... Циганков добре увійшов у гру та має гарну швидкість, яку використав у матчі з Німеччиною. Він грав на цій позиції в "Жироні" і добре виявив себе. Намагаємось розкрити всі якості гравців.