12 червня 2023 09:34

"Вимагав будинок з більярдною, але Рехагель почув запах цигарок": як Леоненка забракували у європейському клубі

Бернд Штанге, який очолював Дніпро з 1995 по 1996 рік, розповів в ексклюзивному інтерв'ю FanDay.net, що перехід Віктора Леоненка до Кайзерслаутерну зірвався через пристрасть форварда до більярду та цигарок.

"Я підводив його до Отто Рехагеля, який очолив Кайзерслаутерн. При мені Отто привітався з Віктором, запитав, як він ставиться до того, щоб перейти в Кайзерслаутерн. І знаєте, що Леоненко відповів?" У мене є вимога. Ви повинні надати мені будинок з більярдним залом.

Коли Віктор відійшов, Отто мені категорично сказав: "Ні-ні-ні, мені не потрібний у команді більярдист, від якого до того ж запах цигарок".


Також Штанге додав, що, на його думку, Леоненко був тоді дуже сильним футболістом, який міг заграти в топ-5 ліг Європи.


"У результаті Кайзерслаутерн став чемпіоном Німеччини, звідти вийшов Міхаель Баллак. Рехагель став чемпіоном Європи з греками. Ось так хлопець з пивним обличчям та цигарками зруйнував свою мрію, адже з того, що я бачив, Леоненко міг грати в будь-якому провідному чемпіонаті Європи". – сказав Штанге.

Сам Леоненко у своєму телеграм-каналі писав, що трансфер до Бундесліги зірвався через Григорія Суркіса, який тоді був президентом Динамо.


Віктор Леоненко виступав у складі Динамо з літа 1992 по літо 1998 року.

У складі "Динамо" Леоненко провів 129 матчів, у яких забив 79 голів.

За свою кар'єру нападник також виступав у складі тюменського геолога, Динамо Москва, ЦСКА Київ, Закарпаття.

Кайзерслаутерн чотири рази вигравав чемпіонат Німеччини (1951, 1953, 1991, 1998)

Рехагель приводив збірну Греції до тріумфу на Євро-2004.