11 червня 2023 16:15

В УЄФА, незважаючи на дискваліфікацію, нарахували Росії бали до таблиці коефіцієнтів. Вони вищі, ніж у 29-ти асоціацій

Після повномасштабного вторгнення Росії до України УЄФА відсторонила представників країни-агресорки від змагань під своєю егідою. При цьому організатори змагань від самого початку просували ідею нарахувати Росії 4,333 бала до Таблиці коефіцієнтів як найнижчий особистий сезонний показник за останню п'ятирічку.


В середині сезону, коли намір УЄФА отримав розголос, з офіційного сайту організації в Таблиці коефіцієнтів було прибрано показник балів Росії. В графі навпроти країни-агресорки був "-". Однак на сайті була примітка про те, що УЄФА нарахує Росії бали після закінчення єврокубкового сезону.

11-го червня 2023-го року о 08:03 відбулося останнє у цьому сезоні оновлення Таблиці коефіцієнтів на сайті УЄФА. Після цього оновлення у Росії з'явився показник в 4,333 бала. Це більше, аніж у 29-ти (!) Асоціацій, які змагалися на полі та отримували свої очки до Таблиці коефіцієнтів ігровими результатами.


В УЄФА попри дискваліфікацію нарахували Росії бали до Таблиці коефіцієнтів. Вони вищі, ніж у 29-ти Асоціацій - изображение 1


Не провівши жодного матчу у сезоні, дискваліфікант посів 26-те місце сезонного рейтингу з 55-ти країн. Росія, зокрема, фінішувала вище таких Асоціацій як Шотландія, Хорватія, Фінляндія, Словенія, Греція тощо.

Нагадаємо тільки, що після Ейзельської трагедій й дискваліфікації Англії ця країна впродовж кількох років отримувала нулі до Таблиці коефіцієнтів. Не отримувала балів під час дискваліфікації і Югославія.

Повну історію нарахування країні-агресорці балів до Таблиці коефіцієнтів без ігрових результатів UA-Футбол розповідав в матеріалі від 25-го червня 2022-го року.