10 червня 2023 15:19

"Випили горілки. За тиждень подзвонив Дедишин": Севідов розкрив, як його звільнили з "Карпат" на користь Йовичевича

Олександр Севідов розповів, як його звільнили з Карпат після завершення сезону 2013/14 через закулісні ігри у львівському клубі. На місце спеціаліста тоді прийшов Ігор Йовічевіч.


Колишній головний тренер Карпат Олександр Севідов розповів, що на старті сезону 2013/14 прийняв Карпати у складній ситуації.


«Я підписав контракт на три роки. Сезон ми розпочали не дуже. На те були об'єктивні причини. На збори поїхало 12-14 осіб. Петро Димінський затіяв чистку у Карпатах, усі гравці були виставлені на трансфер. Довелося брати чоловік десять із дубля. Багато хто з них досі грає».


Однак по ходу сезону команда почала додавати та посіла підсумкове 11 місце у турнірній таблиці.


«Потім потихеньку гравці почали прибувати. Наша ситуація в таблиці почала вирівнюватись. Ми обіграли Шахтар (3:2), зіграли у нічию з Динамо (2:2), обіграли Дніпро (4:1). Непоганий сезон. За кілька турів до кінця сезону ми забезпечили собі прописку до УПЛ».


Після завершення тієї кампанії президент клубу Димінський залишився задоволеним результатом, проте невдовзі генеральний директор Ігор Дедишин повідомив Севідова про відставку. Замість нього було призначено Ігоря Йовичевича.


«Після закінчення сезону ми з Дедишиним поїхали до Диминського, трошки випили горілки, потім трохи випили віскі. Президент подякував, бо ми навіть перевершили його очікування. Все нормально, поїхали відпочивати та готуватися до нового чемпіонату. За тиждень дзвінок від Дедишина: «Петро Петрович вирішив…».


Севідов розповів, що вже після між ним та Димінським відбулася відверта розмова на цю тему.


«Коли вже звільнили Дедишина [2015 року], Димінський подзвонив мені і сказав, що хоче розрахуватися зі мною за невеликим боргом. Я приїхав. Те саме місце, за тим же столом, та сама горілка, той самий віскі… Я запитав у нього, що ж тоді сталося насправді? Чому мене звільнили, адже все було гаразд».


За словами тренера, Дімінський зізнався йому, що ініціаторами його звільнення були Дедишин та вже покійний екс-наставник та функціонер Карпат Юрій Дячук-Ставицький.


«Димінський сказав: «Ми хотіли поставити Йовічевіча до тебе, але вирішили, що він не впорається, адже команди практично не було». Я запитав: «За що мене звільнили?». Димінський заявив, що його вмовили Дедишин і Дячук-Ставицький, мовляв Йовичевич перспективніший», – сказав Севідов у програмі Фінти та підкати.


Суд у Лозанні 17 квітня 2023 року залишив без зміни вирок УАФ, згідно з яким Севідова було довічно відсторонено від футболу за участь в організації договірних матчів у ПФК Суми. Там він із 2017 по 2018 рр. виконував роль консультанта.