10 червня 2023 10:32

Росіяни вдарили по Полтавській області балістичними й крилатими ракетами: пошкоджено аеродром

Фото - ua.depositphotos.com


У ніч на суботу, 10 червня, російські окупанти вдарили по території Полтавської області, унаслідок чого було пошкоджено техніку та інфраструктуру аеродрому "Миргород".


Про це у своєму Telegram-каналі повідомив начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін. "Сьогодні ворог атакував Полтавщину. Під час нічної атаки в районі військового аеродрому "Миргород" ворог застосував балістичні та крилаті ракети типу "Іскандер", а також ударні дрони іранського виробництва", - написав він.


Унаслідок атаки є "певні пошкодження інфраструктури аеродрому й техніки". Попередньо, обійшлося без жертв. "Пожежу частково локалізовано пожежними розрахунками бригади та ДСНС. Проводять заходи з ліквідації наслідків обстрілу й перевезення техніки в безпечні місця дислокації", - повідомив Лунін.


Він також додав, що внаслідок роботи сил протиповітряної оборони після падіння уламків було пошкоджено вісім приватних будівель та чотири автомобілі. Загиблих і постраждалих немає.


Ворожий удар по Україні - сьогодні це варто знати


В Одесі у ніч на 10 червня також пролунали вибухи. В оперативному командуванні "Південь" повідомили, що відбувся повітряний бій, було ліквідовано всі ворожі дрони-камікадзе.


Уламки одного з дронів влучили у квартиру в багатоповерхівці, унаслідок чого виникла пожежа. Згодом стало відомо про загибель трьох людей. Крім того, постраждали 26 осіб.