10 червня 2023 10:19

"Він був звинувачений у підробці документів та шахрайстві": Севідов повідомив про звільнення судді, який вів його справу

Колишній головний тренер Карпат, Металіста, Маріуполя та інших українських клубів Олександр Севідов розповів про долю судді, який вів його справу в CAS.


Олександр Севідов поділився новиною, що суддя CAS Бернард Велтен, який займався його справою, був звинувачений у шахрайстві.


«З посади голови відділу ліцензування Федерації футболу Швейцарії було звільнено Бернарда Велтена. В результаті судового розслідування він був звинувачений у підробці документів та шахрайстві».




Зазначимо, що Велтен зараз продовжує значитися на сайті Швейцарської футбольної асоціації як секретар суду.


Тренер натякнув, що ця обставина може бути приводом для перегляду його справи, що закінчився довічною дискваліфікацією з футболу.


«Навіщо я вам це все розповідаю? Це людина, яка була арбітром у CAS в моїй справу. Ви мені казали, що у Швейцарії судді з бездоганною репутацією. Подивимося, ми цього просто так не залишаємо», – сказав Севідов у Ютуб-програмі Фінти та підкати.

Суд у Лозанні 17 квітня 2023 року залишив без зміни вирок УАФ, згідно з яким Севідова було довічно відсторонено від футболу за участь в організації договірних матчів у ПФК Суми. Там він із 2017 по 2018 рр. виконував роль консультанта.