9 червня 2023 23:08

Владислав Ванат про сезон "Динамо": "Результат засмутив — четверте місце. Але навіть, якби це було друге чи третє, то це засмутило б не менше"

Новачок збірної України Владислав Ванат розповів про підсумки у чемпіонаті та свого кумира серед нападників.


— Закінчився чемпіонат, який відновився під час війни. Він був непростим. Які у тебе враження від цього чемпіонату, під час великої війни?


— Так, незвичний чемпіонат і завдяки всім нашим героям, воїнам, яким я дуже дякую, він відбувся. Емоції спочатку були незрозумілі — як все має бути, але з часом якось звикли і слава Богу, що минув цей чемпіонат.


— Ти багато грав, багато забивав. Чи є задоволення від своєї гри?


— Є задоволення і також багато роботи було. Головне не зупинятись на досягнутому і продовжувати рухатись вперед. Результат засмутив — 4-е місце. Але навіть, якби це було 2-е чи 3-тє, то це засмутило б не менше. У Динамо має бути тільки 1-е місце. Але зараз всі думки про збірну.

— Всі емоції потрібно забути й відпустити. Ті, що були в чемпіонаті я маю на увазі…


— Спочатку їх треба було проаналізувати і потихеньку їх треба відпускати.


— Ти молодий форвард, ми про тебе не так багато знаємо. Чи є в тебе приклад, форвард з якого ти береш приклад?


— Мені дуже подобається як грає Холанд. Якщо брати з тих, що грають, він єдиний, за ким я так слідкую пильно. Так, він трохи іншої статури, ніж я, але те, що він робить на полі — це вражає. У нього і швидкість є, і розуміння гри на високому рівні. І всі моменти, як нападника у нього дуже гарні.

— Які твої козирі на футбольному полі?


— Ну козирів не розкривають. Поки не буду говорити, а то потім німці з македонцями і Мальтою будуть дивитися.