9 червня 2023 21:40

Британія вперше звинуватила Іран у постачанні боєприпасів до росії

Фото - ua.depositphotos.com


Міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі в п’ятницю звинуватив Іран у постачанні Росії боєприпасів для ведення війни проти України.


Про це, як повідомляє "Європейська правда", йдеться в заяві Клеверлі, яку цитує Sky News.


"Іран забезпечує Росію постійним потоком зброї та боєприпасів, які використовуються для вбивства цивільних осіб в Україні", – сказав голова британського МЗС, що стало його першим офіційним звинуваченням Тегерана у військовій допомозі Москві.


Клеверлі додав, що Росія в обмін на допомогу постачає Ірану "складні військові технології, фінансову підтримку та поради, які режим може використовувати для погроз нашим партнерам на Близькому Сході та придушення протестів".


"Велика Британія і наші партнери вже наклали санкції на багатьох відповідальних за цю смертоносну торгівлю зброєю і продовжуватимуть притягувати цей відчайдушний альянс до відповідальності", – наголосив він.


Раніше британські ЗМІ отримали доступ до імовірного контракту на постачання зброї, який може бути першим вагомим доказом того, що Іран продавав боєприпаси Росії для її війни в Україні.


Заява Клеверлі з'явилась після того, як США опублікували супутникове фото, що є доказом будівництва в російській Республіці Татарстан заводу з виробництва іранських дронів-камікадзе, якими Росія знищує цивільну інфраструктуру в Україні.