9 червня 2023 21:15

"На той момент я зробив усе, що міг": Ордець пояснив, чому не розірвав контракт із московським "Динамо"

Фото - ua.depositphotos.com


Захисник московського "Динамо" Іван Ордець, який зараз виступає за німецький Бохум, розповів, чому не розірвав угоди з російським клубом після початку повномасштабної війни.

Іван Ордець заявив, що дуже переживав, коли росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну.


«24 числа, коли почалася війна, я одразу для себе вирішив, що більше не зможу грати [у московському Динамо]. Ми вирішили це всією родиною та було дуже важко. Можна сказати, щось умерло всередині мене».


Український захисник сказав, що вирішив більше не виходити на поле у футболці російського клубу.

«Я одразу зателефонував до клубу та оголосив про свою позицію. Звичайно ж, я хотів покинути клуб, але на той момент я зробив все, що міг – вирішив не виходити на футбольне поле.


Ми почали думати про моє майбутнє – щоб знайти якусь команду. Це було не легко. Ми чекали від ФІФА, щоб вони випустили якісь документи, щоб футболіст міг призупинити або розірвати контракт».


Також Ордець заявив, що не міг розірвати контракт, а лише припинити його, скориставшись правилом ФІФА.


«Але розірвати я його не зміг, бо мав два роки контракту. Мій агент зв'язувався з ФІФА, і вони йому сказали, що футболіст не має права розривати контракт, а лише зупиняти.


Як тільки ФІФА випустила ці правила, ми наступного дня скористалися цією функцією і я опинився в Німеччині», – сказав футболіст в інтерв'ю ютуб-каналу THE GAME.


Орендна угода з Бохумом спливає 30 червня поточного року. Потім Ордець повернеться до московського Динамо.


Цього сезону за німецьку команду захисник зіграв 33 матчі у всіх турнірах і відзначився однією результативною передачею.


Контракт українця з російським клубом діє до 30 червня 2024 року.