8 червня 2023 17:47

"Віддача, близька до нуля": іноземне видання оголосило вердикт Роману Яремчуку

Журналіст авторитетного видання Get Football Бен Джексон оцінив виступи нападаючого збірної України Романа Яремчука у складі Брюгге та розповів про його перспективи у бельгійській команді.


Роман Яремчук перейшов у Брюгге з Бенфіки в серпні минулого року, але не став стабільно основним гравцем бельгійського клубу, який протягом сезону змінив трьох головних тренерів. Команду очолювали Карл Хофкенс, Скотт Паркер та Рік Де Міль.

Журналіст бельгійського видання Get Football Бен Джексон вважає, що трансфер Яремчука поки що не виправдав себе.


«Минулого літа Брюгге побив свій трансферний рекорд, підписавши українського гравця Романа Яремчука з Бенфіки за 17 мільйонів євро. Віддача була мінімальною, близькою до нульової», – написав Джексон.


Джексон порівняв статистику Романа у Брюгге та Генті, у складі якого він виступав з 2017-го по 2021 рік.


«Нападник забив всього два голи у 27 іграх, що далеко від його попереднього виступу в бельгійській лізі, коли він забив 61 м'яч за Гент у 152 матчах.

Зараз Transfermarkt оцінює Яремчука в 11 мільйонів євро, що значно нижче за суму, яку Брюгге витратив на нього влітку 2022 року», – зазначив Джексон.


Джексон вважає, що новий тренер може досягти прогресу в грі Яремчука наступного сезону.


«З огляду на суму, яку витратили на нього, Брюгге поки що не може дозволити собі відмовитися від нападника. 27-річний гравець може мати другий шанс, і вже під керівництвом нового головного тренера.


Ронні Дейла показав під час свого перебування в Селтіку та Стандарді вражаючі навички мотивації та управління людьми. Йому вдалося вичавити максимум зі Стандарда, який не мав стільки талантів, як інші команди», – зазначив Джексон.

Журналіст написав, що Дейла може допомогти Яремчуку повернути впевненість у своїх силах перед стартом наступного сезону.


«Дейл може бути тим, хто пожвавить кар'єру Яремчука. Роман виглядає позбавленим упевненості, але літо з Дейлом та його командою може допомогти йому відновити її та вийти на поле. Якщо він повернеться до тієї форми, яку показав у Генті, Брюгге стане серйозною силою наступного сезону», – наголосив Джексон.


Джексон також порівняв статистику Яремчука в Генті у сезоні 2020/21 із показниками нинішніх лідерів Брюгге минулого сезону.


«У своєму останньому сезоні у Бельгії перед переходом до Бенфіки Яремчук забив 20 голів. Для порівняння з Брюгге, їх найкращим бомбардиром минулого сезону був Ханс Ванакен з 14 м'ячами, а Ферран Ютгла був найкращим нападником з 13 голами», – написав Джексон.


Журналіст сподівається, що Яремчук наступного сезону зможе виявити свої найкращі ігрові якості під керівництвом нового наставника.


«Наявність головного тренера, який вірить у нього, може бути саме тим, що потрібне Яремчуку. Сподіваюся, що з Дейлом ми побачимо найкращого українського нападника наступного сезону, якщо Брюгге захоче залишити його», – додав Джексон.