8 червня 2023 15:12

Юрген Клопп: "Не думаю, що людям з футбольного світу варто розповідати про якості Макалістера"

Головний тренер "Ліверпуля" Юрген Клопп висловився про перехід Алексіса Макаллістера, контракт з яким було підписано сьогодні, 8 червня.


- Ми підписали дуже талановитого, дуже розумного, дуже технічного хлопця, і це дійсно супер новина. Не думаю, що людям із футбольного світу варто розповідати про якості Алексіса. Вони вже добре відомі. Він може діяти на кількох позиціях у півзахисті. Це універсальний гравець. Він спокійний і зібраний, а також володіє футбольним розумом.

Звичайно, ми давно знаємо цього гравця. Я стежив, як він виріс із хлопчика, який тільки-но перейшов в АПЛ, у чоловіка, який допоміг збірній виграти чемпіонат світу. Це великий шлях. Добре відомо, з якою повагою я ставлюся до того, що робить "Брайтон". Алексіс був частиною шляху цієї команди, яка тепер перетворилася на одного з найскладніших суперників, на одну з найкращих команд АПЛ.

Щасливий, що наступні кроки Макаллістер зробить тут. Ми попрацюємо з гравцем, який вже прекрасний і досвідчений. Але попереду у нього ще багато всього, враховуючи, що йому лише 24 роки. Він точно так само натхнений можливістю попрацювати з нами. Це й дасть нам змогу сформувати гарне партнерство. Але ми на нього не тиснемо. Алексіс усе ще дуже молодий. Очевидно, він буде тільки прогресувати, тож наше завдання - допомогти йому зробити наступні кроки.

Я вдячний усім у клубі, хто зробив цей трансфер можливим. Упевнений, я висловлю думку всіх, якщо скажу, що мені не терпиться попрацювати з Алексісом. Пройде ще якийсь час до його дебюту на "Енфілді", але я впевнений, що в нашому сучасному світі він уже сьогодні побачить, як раді йому вболівальники "Ліверпуля", коли побачить повідомлення в соцмережах. Завдяки цьому він одразу ж відчує себе як вдома. Я в цьому не сумніваюся.