4 червня 2023 09:44

У Держдумі РФ констатували провал усіх цілей Путіна у війні проти України

Фото - ua.depositphotos.com


РФ у ході своєї повномасштабної війни проти України не змогла досягти жодної з цілей, офіційно заявлених керівником Кремля Володимиром Путіним під час оголошення так званої "спецоперації".


Про це заявив перший заступник голови комітету Держдуми РФ у справах СНД Костянтин Затулін, повідомляє РБК-Україна з посиланням на виступ російського чиновника на форумі.


Таким чином, у Держдумі представник провладної партії "Єдина Росія" констатував повний стратегічний провал широкомасштабної військової агресії проти України.


"Коли розмова заходить про логіку цієї "спеціальної військової операції". Ви ж розумієте, що вона полягала в тому - якщо я правильно розумію, я не читав цих планів, - вона полягала в тому, що досить швидко, після нашої силової акції, Українська держава розвалюється, і без особливих жертв вдається досягти того, чого не вдалося досягти протягом восьми років, допоки намагалися реалізувати Мінські угоди", - розповідав Затулін.


При цьому він наголосив, що "цей план зірвався".


"Він просто був нереальний у своїй основі... Отже, зараз ми повинні переходити до іншого плану. Він має бути. І ми по суті до нього переходимо явочним порядком, просто не називаємо цього", - заявив представник Держдуми.


У цьому контексті чиновник нагадав про офіційно заявлені Путіним цілі на початку агресії проти України, що Кремль називає "СВО": "денацифікація", "демілітаризація", нейтралітет України та "захист жителів" ОРДЛО.


"По яких із цих пунктів ми досягли результатів на сьогодні? По жодному з них. Щобільше, деякі з них перестали мати всякий сенс", - резюмує Затулін.