3 червня 2023 23:48

"Марсель" програв "Аяччо" після заміни Малиновського: відома оцінка українця за останній матч сезону Ліги 1

Марсель після заміни Руслана Малиновського не зміг утримати нічийний результат у виїзному матчі 38-го туру французької Ліги 1 з Аяччо, пропустивши наприкінці поєдинку (0:1).


Перший небезпечний момент у цьому поєдинку створили футболісти Аяччо на 32-й хвилині. Бен Туре отримав розрізну передачу і міг загострити гру своєї команди, але захист Марселя впевнено зіграв і перевів м'яч на кутовий.


На 41-й хвилині удар по воротах Аяччо провів Руслан Малиновський, українець спробував пробити ворота господарів дальнім ударом, у результаті сфера пройшла над поперечиною.

Перед свистком на перерву Дженгіз Ундер мав реальну нагоду вивести Марсель уперед. Він виявився першим на добиванні та швидким ударом переграв голкіпера. Щоправда один із захисників зумів винести м'яч із лінії воріт.


Другий тайм розпочався з невдалого удару Малиновського з лінії штрафного майданчика – українець відправив сферу далеко у бік від лівої штанги.

Через вісім хвилин лише чудовий сейв голкіпера Аяччо залишив м'яч на шляху до воріт після швидкого удару Малиновського у правий кут воріт.

На 61-й хвилині Джордан Верету швидким ударом спробував пробити голкіпера Аяччо, але м'яч влучив у праву штангу.


На 80-й хвилині Малиновський залишив поле, а буквально одразу після цього Вітінья міг виводити Марсель уперед. Він звільнився від опіки та пробив, але м'яч пролетів над поперечиною.

На 88-й хвилині Клеману Відалю вдалося вивести Аяччо вперед, пробивши в нижній лівий кут воріт Марселя. Фінальний свисток арбітра зафіксував мінімальну перемогу господарів поля.


За підсумками цього матчу Малиновський отримав 6,7 бала від порталу SofaScore, що є однією з найнижчих оцінок у складі Марселя. Найкращими ж гравцями Марселя стали Маттео Гендузі та Дженгіз Ундер – обидва по 7.6 бали.


Марсель закінчує цей сезон на третьому місці, ім'я у своєму активі 73 очки, а Аяччо з 26-ма пунктами на 18-му.