3 червня 2023 18:41
2

"Динамо-86" чи нинішній "Шахтар": Леоненко назвав переможця фантастичного матчу, пояснивши свій вибір

Колишній нападник Динамо та збірної України Віктор Леоненко порівняв нинішню команду донецького Шахтаря із легендарним складом біло-синіх 1986-го року.


Віктор Леоненко провів паралель між сьогоднішнім складом Шахтаря, який за тур до кінця чемпіонату оформив титул УПЛ, із легендарним Динамо 1986-го року, який завоював Кубок володарів кубків УЄФА та чемпіонство в СРСР.

«Чому Шахтар не має шансів? Давайте пройдемося за складом Динамо-86: Чанов, Балтача, Кузнєцов, Дем'яненко, Безсонов, Яковенко, Заваров, Рац, Яремчук, Бєланов, Блохін. Я думаю, Олег Кузнєцов ще до гри перекусив би всіх. Зліва – Дем'яненко, що крадеться і підключається. А про Бессонова я навіть не буду говорити, ви самі все знаєте».

Окремо екс-футболіст виділив атаку біло-синіх, яка все забивала.


«У мене таке відчуття, що гравці «Шахтаря» просто б їх не спіймали. Яремчук та Рац – тікачі та технічні. Яковенко завжди встигав підчистити за тими, хто помилявся. У Заварова взагалі неможливо було забрати м'яч. Ну, а попереду Блохін просто все забивав. І Євтушенко, коли виходив на заміну, завжди забивав», – сказав Леоненко у своєму телеграм-каналі.

Тобто одну з найкращих команд в історії Динамо, він зрівняв з нинішнім Шахтарем, який є найслабшим за останні років 15. Мені здається Леоненко не дуже зрозумів формат порівнянь, ту команду можно порівнювати з командами рівня півфіналу лч а не с командою рівня 1/8 ліги конференції
Сховати
Artem, згоден, це як порівнювати Паганіні зі, скажімо, Ванессою Мей.