2 червня 2023 16:07

Мойзе Кін про расизм: "Я зі школи знаю, як важко чорношкірим жити в Італії. Коли це трапилося з Лукаку, я сказав собі: "Ласкаво просимо, нігер!"

Мойзе Кін розповів про систематичний расизм в італійському футболі.


4 квітня у першому матчі 1/2 фіналу Кубка Італії на "Альянц Стедіум" (1:1) фанати "Ювентуса" ображали форварда "Інтера" на расовому ґрунті під час виконання ним пенальті наприкінці матчу, зображуючи мавпо вуха. Поліції вдалося вирахувати вболівальників, які ображали Лукаку - 171 людина отримала заборону на відвідування футбольних матчів.

«Я народився в Італії і зі шкільної лави знаю, як важко чорношкірому жити у цій країні. Я знаю, як бути жертвою расизму. Зі мною сталося багато чого, і я сподіваюся, що речі зміняться.

Я не здивувався недавньому випадку з Лукаком. Я сказав собі: «Ласкаво просимо до Італії, нігер!»

Я дуже сподіваюся, що одного дня люди зрозуміють, що це те, чого не повинно існувати. Усі люди, у кожного є душа та серце.

Коли це сталося зі мною, я цього не очікував. Я чудово знав, що расизму багато, але не думав, що він дійде до футболу. А я був ще дуже молодий. Я гадки не мав, що таке може статися на стадіоні. Я, можливо, розумів, що відбувається зовні, з незнайомими людьми, але на стадіоні, куди ти наводиш свою сім'ю, своїх дітей, це сором», – сказав форвард «Ювентуса» в інтерв'ю views.fr.