2 червня 2023 14:57

УЄФА не відсторонила Марчиняка від фіналу ЛЧ за участь в організованому ультраправим політиком заході. Арбітр попросив вибачення

УЄФА зробила заяву з приводу участі арбітра фіналу Ліги чемпіонів 2022/23 «Манчестер Сіті» - «Інтер» Шимона Марчиняка у заході, який організував ультраправий політик Славомир Метцен.


«УЄФА ретельно розслідувала звинувачення щодо участі Шимона Марчиняка у заході, організованому в Катовіце 29 травня 2023 року. УЄФА та вся футбольна спільнота сприймають ці звинувачення з усією серйозністю, оскільки ми однозначно відкидаємо цінності, які пропагує група, пов’язана з цією конференцією. Вчора ми взяли на себе зобов’язання зібрати всю необхідну інформацію та звернулися за терміновими роз’ясненнями з цього приводу.

Після проведення ретельного розгляду ми отримали заяву від пана Марчиняка, в якій він висловлює свої глибокі вибачення та надає роз’яснення щодо його участі в події.

На підставі наданої інформації УЄФА підтверджує, що пан Марчиняк виконуватиме свою роль арбітра фіналу Ліги чемпіонів 2023 року», - сказано в заяві УЄФА.


«Я хочу висловити свої глибокі вибачення за мою участь і будь-які виявлення чи шкоду, яку він міг спричинити. Я був введений в оману та абсолютно не знав про справжню природу та приналежність цих подій.


Я не знав, що це пов’язано з польським ультраправим рухом. Якби я знав про це, я б категорично відмовився», - сказав Марчиняк.