1 червня 2023 21:22
1

Офіційно. Мирон Маркевич очолив "Карпати"

Футбольний клуб ”Карпати” уклав контракт з новим головним тренером. “Зелено-білих” очолив Мирон Маркевич.


Один із найтитулованіших українських тренерів народився 1-го лютого 1951 року у Винниках. Першим тренером Мирона Маркевича був його батько Богдан Дмитрович. Згодом він займався у групі підготовки львівських “Карпат”, а на початку 70-х Маркевич-молодший потрапив до головної команди. Найкращі роки його футбольної кар'єри минули у Луцьку, де він завершував кар'єру гравця, а пізніше розпочав тренерську діяльність у місцевому “Торпедо”.


У 1990-х Мирон Богданович повернувся до Львова у якості тренера і став символом головних перемог “Карпат” у часи Незалежної України: вивів команду до фіналу Кубку України та виграв бронзові нагороди 1998-го.


Особливою постать Мирона Маркевича є і для Харкова, де тренер протягом семи сезонів поспіль вигравав медалі чемпіонатів України з тамтешнім “Металістом”. Крім того, харків'яни пробилися до чвертьфіналу Ліги Європи УЄФА. Через три роки Маркевич перевершив це досягнення з “Дніпром”, який вийшов до фіналу Ліги Європи.

У тренерській біографії Мирона Маркевича також є робота з національною командою України, а також досвід функціонера протягом п'яти років він очолював комітет національних збірних ФФУ/УАФ.

Та то таке ;)