1 червня 2023 09:09

Відомо, з ким зіграє віце-чемпіон України у кваліфікації ЛЄ, якщо не пройде другий кваліфікаційний раунд ЛЧ

У другому кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів віцечемпіон України зіграє з "Панатінайкосом" (Греція) або "Серветтом" (Швейцарія). Якщо вдасться пройти цього суперника, то у третьому кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів "Дніпро-1"/"Зоря" зіграє з "Рейнджерс" (Шотландія), "Брагою" (Португалія), ПСВ (Нідерланди) або "Марселем" (Франція).


А ось якщо другий кваліфікаційний раунд Ліги чемпіонів віцечемпіон України не подолає, то вилетить у третій кваліфікаційний раунд Ліги Європи, де вже є два потенційних суперники:

"Славія" (Чехія);
"Олімпіакос" (Греція).


У третьому кваліфікаційному раунді Ліги Європи (Q3ЛЄ) не можуть перетинатися команди з однієї Асоціації. Оскільки жеребкування третього кваліфікаційного раунду Ліги Європи відбудеться до матчів другого кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів (Q2ЛЧ), точно відомо, що якщо у Q2ЛЧ "Зоря"/"Дніпро-1" програє "Серветту" (Швейцарія), то у Q3ЛЄ зіграє з "Олімпіакосом" (Греція). Якщо у Q2ЛЧ буде поразка від "Панатінайкоса" (Греція), то у Q3ЛЄ будуть матчі зі "Славією" (Чехія).


При вильоті з третього кваліфікаційного раунду Ліги Європи у раунд плей-офф Ліги конференцій віцечемпіон України гарантовано буде у посіві.