31 травня 2023 22:33
3

Блогер: "Сирота помилився, але тут вже питання співвідношення ймовірності таких помилок та того, що він дає команді, коли вона грає в пас, а не бий-біжи"

Блогер Михайло Смоловий у своєму Телеграм-каналі розібрав гру "Динамо" з "Вересом".


Динамо 3:0 Верес


Усереднені позиції, розподіл позиційних атак і передач


Перевірив та порівняв першу годину з останньою 30-хвилинкою. Є невеличка спокуса зачепитися за тих, хто вийшов на заміни:


⁃ частка передач Раміреса - 15.8%, в Гармаша - 44.4%


⁃ частка передач Андрієвського вперед - 27.7%, в Шапаренка - 60%


Тож ці двоє точно зробили гру вертикальнішою, ніж вона була. Але можна помітити приріст частки передач вперед між першою годиною та рештою матчу в усієї задньої лінії:


⁃ Бущан з 52.6% до 62.5%


⁃ Дубінчак з 14.3% до 33.3%


⁃ Сирота з 38.5% до 41.7%


⁃ в Дячука найбільший буст з 33.9% до 57.14%


До Макса питання виникають. Якщо це частина навчання, то ОК, якщо наслідки роботи з Костюком - не ОК


Сидорчук чи не єдиний, хто уникнув цієї метушні: 15.2% —> 13.3%. І в страшному сні не можу уявити аби і він почав лупити вперед більшість передач.


Як на мене, то таке рішення гравців дивне. Гол забили, за інерцією Рамірес ледь не забив другий. Навіщо було втрачати контроль над грою? Можливо втома психологічна, можливо загальний низький рівень концентрації, або надмірне бажання в декого (як в Шапи, що вартувало би йому вилучення в умовній АПЛ). Динамо свідомо пройшлося на кінчиках нігтів лезом ножа. Кому там в нинішніх реаліях щоденних ракетних ударів екстриму бракує?!


Стосовно Сироти. Помилився. Він і сам знає. Але тут вже питання співвідношення ймовірності таких помилок та того, що він дає команді, коли вона грає в пас, а не бий-біжи.


Звісно у вас може бути своя думка, проте я готовий йти на ризики, отримуючи такий пенальті раз на декілька місяців, бо якість його пасової гри це виправдовує на довгій дистанції:


⁃ лідер за загальною точністю передач


⁃ та при цьому лідер за кількістю пасів вперед та до фінальної третини


Доки Дячук навчається, то альтернативи немає. Як власне немає гарантії, що навчання Максима пройде успішніше, ніж це було з Бурдою.


Ось той довжелезний пас на Караваєва (перший гол) віддав Андрієвський. Перевірив. Він же виконав 11 з 11 пасів з просуванням точними. Тож хз, чому його хейтять за сидіння на лавці, наче в Динамо на лавці є ще гравці здатні виконати таку передачу. Хто? Назвіть.


Ну, і раз Караваєва згадав, то дійсно не розумію де та чому він ховав від усіх такі здібності. Ось Кабаєв не ховає. Чим природа наділила, те й грає (м’язами) - 6 ведень з просуванням. Караваєв же зіграв неймовірно круто в «режимі реального часу»: він швидко розпізнав ситуацію обидва рази (обидва асисти), та обрав найкращий сценарій дій. Якщо впродовж тайму він двічі демонструє здібність «працювати мозком» в режимі LIVE, то це вже не рандом. Десь воно там всередині виявляється сиділо увесь цей час.


Чекаємо такого від Беніто. Дочекатися би раніше передостанньої гри сезону 2025/2026, коли спливатиме контракт...



Сирота привіз за сезон з 2 десятки мячів у свої ворота враховуючи спаринги. Два десятки! У любій професійній команді абсолютно начхати як він вишиває хрестиком чи ще щось робить не по профілю. По профілю, як захисник/руйнівник це катастрофа, за шкільними оцінками це кол, навіть не двійка, гірще за останні 40 років в захисті Динамо не грав ніхто, навіть на фоні пріснопамятної пари у захисті Родріго-Родольфо.
Сховати
Умник, з 2 десятки - ви загнули, але півтора - точно. А якщо ще додати інші фейли, що не закінчились голами!? Це бомба уповільненої дії...

А з тих його пасів - скільки є своєчасними і корисними? 1-2 за сезон. Більшість - в оточення 2-3 гравців, тобто безглузді.
І справді: це не його обов"язки.

У блохера такий бжик - вихваляти шкідників. Довго вихваляв Кадара, потім Сидора, тепер Сироту і ледара Бую.

Саме собою виникає питання: навіщо він це робить? Або: чому? Або: за скільки?
Умник, Сирота, це просто український Кадар. А Смоловой любить таких захисників, які мають гарний пас. І він готовий їм пробачити постійні привози.