30 травня 2023 16:48

"Мавпi дали в руки гранату": Федецький емоційно оцінив роботу Смалійчука у "Карпатах"

Колишній захисник "левів" Артем Федецький пригадав свій другий захід у львівський клуб.


"От в Карпатах була така херня, бл*ть: "Фєдя, тобі не платимо 50% зарплати за цей місяць". Чого? "В тебе зниження спортивної майстерності".


Хто так казав? Та Димінський, і той "апельсин" (Смалійчук, – прим.) теж так казав. Як вимірюєш це? Минулого матчу я забив 2, а в цьому не забив – отже, я слабшим став? Штрафи прописані – якщо прийшов у стані алкогольного чи наркотичного сп'яніння... Але такого в нас не було. Буває, президенти надумують собі якісь підстави, щоб просто не платити зарплату. От і все.


Проблема така, що клуб належить одній людині, яка вибирає що та як їй робити. В Німеччині, Іспанії та Англії є рада директорів, яка вирішує питання. А в нас – сьогодні заплатив, а завтра – "Пішов ти на хер, ти херово відіграв. Йди, бл*дь, в дубль".


Як Смалійчук мені казав: "Фєдя, ти сьогодні на збори не летиш, ти йдеш тренуватися з дублем". Кажу: "Олег, а чого?". Він: "Ну бл*дь, тебе в клубі поважають, нормально ставляться, а мене ніхто не поважає, тому пи*дуй в дубль". Тобто розумієте логіку людини?


Це те саме, що мавпі дали в руки гранату – це Карпати дали в руку Смалійчуку. Там біля себе зібрав таких самих безтолкових, і вони бігали: "Давайте будемо Patreon робити, народну команду". І що, допатронилися? Я зразу казав, що це афера. Звичайна афера. Але на це велися. Дякувати Богу, хоч зберегли емблему, передали фанатам. За це дякую. За все інше, за організацію – це повний бардак, свідомо топили клуб", – сказав Федецький в інтерв'ю "Брутальному футболу".