27 травня 2023 23:55

ПСЖ став чемпіоном Франції, "Ланс" зіграє в ЛЧ, "Марсель" із Малиновським програв і фінішував третім

У суботу, 27 травня, зіграли 37-й тур Ліги 1 – ПСЖ достроково здобув чемпіонський титул. Рахунки і огляд матчів чемпіонату Франції читайте на "Футбол 24".


Чемпіонат Франції. Ліга 1, 37 тур

Анже – Труа – 2:1

Голи: Абделлі, 38, Рао-Лісоа, 90 – Шавалерін, 13

Клермон – Лор'ян – 2:0

Голи: Хауї, 44, Кауфріз, 74

Нереалізований пенальті: Коне, 41 (Лор'ян)

Ланс – Аяччо – 3:0

Голи: Мачадо, 16, Томассон, 22, Опенда, 34 (пен)

Лілль – Нант – 2:1

Голи: Девід, 48 (пен), 88 (пен) – Мерлен, 17

Нереалізований пенальті: Девід, 82 (Лілль)

Ліон – Реймс – 3:0

Голи: Агбаду, 2 (авт), Ляказетт, 9, Какере, 82

Вилучення: Агбаду, 54 (Реймс)

Марсель – Брест – 1:2

Голи: Мбемба, 75 – Маньєтті, 57, Камара, 81

Монпельє – Ніцца – 2:3


Голи: Саваньє, 7, 17 (пен) – Барклі, 53, Лаборд, 67, 79

Ренн – Монако – 2:0

Голи: Майєр, 52, Гуїрі, 73

Страсбур – ПСЖ – 1:1

Голи: Мессі, 59 – Гамейро, 79

Тулуза – Осер – 1:1

Голи: Абухлаль, 44 – Равелосон, 23

Поєдинки передостаннього туру Ліги 1 відбулися в один час. Інтрига "зашкалювала" – ПСЖ для оформлення чемпіонського титулу достатньо було не програти Страсбуру, або щоб Ланс не виграв у Аяччо. Ланс же у випадку перемоги ставав недосяжним для Марселя і гарантував собі пряму путівку в ЛЧ. Руслан Маліновський матч Марселя проти Бреста розпочав у запасі. Як і Едуард Соболь, який спостерігав із резерву за намаганнями Мессі та Ко здобути чемпіонство за тур до фінішу.


ПСЖ не квапив події, забивши лише у другому таймі. На 59-й хвилині Ліонель Мессі після передачі Кіліана Мбаппе влучно пробив повз кіпера. Втім, Страсбур не знітився – досвідчений Кевін Гамейро, який вийшов на заміну, забив у ворота своєї колишньої команди. 1:1, які цілком влаштували команду Крістофа Гальтьє. ПСЖ виграв 11 чемпіонство Франції в історії клубу. Відтепер це рекордний показник у Лізі 1 – Сент-Етьєн має 10 титулів.


Ланс всі свої питання вирішив ще до перерви, відвантаживши у ворота Аяччо три м'ячі. "Криваво-золоті" офіційно забронювали друге місце і пряму путівку в ЛЧ.

Марсель пропустив від Бреста на 57-й хвилині. Ігор Тудор одразу ж випустив на поле Руслана Маліновського, після виходу якого провансальці відігралися. Автором результативного удару став Мбемба. Щоправда, Брест таки вирвав перемогу, а Марсель офіційно втратив шанси піднятися з третього місця. Як і опуститися нижче – клуб Руслана Маліновського гратиме в кваліфікації Ліги чемпіонів.

В інших поєдинках Ліон розібрався з Реймсом і зберіг примарні шанси на єврокубки перед останнім туром. Антигероєм став Агбаду, який забив у свої ворота і отримав червону картку. Лілль Паулу Фонсеки здобув надважливу перемогу завдяки двом пенальті Девіда. Ніцца оформила камбек у грі з Монпельє – перемога після 0:2.