26 травня 2023 21:21

Циганкову більше не можна помилятися: в Іспанії розписали, як українцю вийти до Ліги конференцій разом із "Жироною"

Жирона, кольори якої захищає український 25-річний вінгер Віктор Циганков, має добрі шанси на потрапляння до раунду плей-офф кваліфікації до Ліги конференцій. Однак команді потрібно забирати максимум у матчах, що залишилися.

Жирона (49 очок) за два тури до фінішу сезону в Ла Лізі посідає дев'яте місце у турнірній таблиці та відстає від сьомої Осасуни на один бал.


Журналісти видання AS підрахували, що Жироне, цілком можливо, вигратиме у двох заключних турах, щоб зайняти сьоме місце.


Календар Жирони:


37-й тур. Бетіс (Д);
38-й тур. Осасуна (Г).

Команді Віктора Циганкова важливо обіграти Бетіс, щоб за будь-яких розкладів мати можливість в особистій зустрічі обійти Осасуну.


У гонці за сьоме місце бере участь і Атлетік (50 очок), що йде на восьмому місці. В даному випадку ситуація не в руках Жирони. Варто сподіватися, що в зустрічах, що залишилися, «баски» не зможуть набрати більше чотирьох пунктів. Це виглядає цілком можливим з огляду на календар команди:


37-й тур. Ельче (Д);
38-й тур. Реал (Р).


У разі двох перемог, Жироне не варто побоюватися рівності очкою з десятою Севільєю (49 очок), оскільки вона змогла двічі по ходу сезону обіграти її (2:1, 2:0), тому має перевагу в особистих зустрічах.


Математичні шанси на сьому сходинку мають і 11-а Мальорка (47 очок), однак їм залишається сподіватися, що всі вищезгадані команди проваляться в останніх турах.


Цього сезону Циганков провів за Жирону 17 поєдинків, у яких забив три голи і віддав п'ять результативних передач.