26 травня 2023 20:43

УЄФА може виключити "Ювентус" з єврокубків через Суперлігу та фінансові махінації. Чеферін здивований пасивністю нового керівництва клубу

УЄФА може виключити "Ювентус" із єврокубків.

Як повідомляє La Gazzetta dello Sport, може йтися про усунення як на рік, так і на кілька років.


Спілка європейських футбольних асоціацій чекає відмови «Ювентуса» від проекту Суперліги, чого клуб, як і раніше, не зробив, ймовірно, чекаючи на вердикт суду Євросоюзу.

Крім того, нові керівники туринців не йдуть на контакт із головою УЄФА Александером Чеферіном. Наприклад, президент «Барселони», яка також просуває Суперлігу, Жоан Лапорта у квітні прилітав до Словенії, щоб поговорити з Чеферіном.


Ще один важливий чинник, який може вплинути на долю «Юве» у єврокубках, – справа про фіктивний приріст капіталу та махінації із зарплатами. Згідно з останнім рішенням в Італії, з «Ювентуса» зняли 10 очок, клуб опустився на 7-е місце у таблиці Серії А.

Також у «б'янконери» були проблеми з дотриманням фінансового феєр-плею. «Ювентус» домовився з УЄФА про мирову угоду, заплативши штраф значно нижчий від початкового – 3,5 мільйона євро замість очікуваних 19 млн. Причому угода, ймовірно, ґрунтувалася на фіктивній звітності клубу.

У зв'язку з усіма перерахованими чинниками Чеферін та його команда здивовані пасивністю нового керівництва «Ювентуса», як мінімум у питанні відмови від Суперліги, хоча один із її ідеологів, Андреа Аньєллі, вже не працює у клубі.