26 травня 2023 18:19

"Валенсія" досягла пом'якшення санкцій, але важливий матч сезону проведе без підтримки фанатів

«Валенсія» виграла справу в апеляційному комітеті іспанської федерації футболу, добившись пом'якшення покарання. Спочатку, вивчивши подробиці расистських інцидентів, спрямованих проти Вінісіуса під час матчу "Валенсія" - "Реал", у неділю, 21 травня, комітет Ла Ліги закрив фанатську трибуну стадіону "Месталья" на п'ять матчів, але тепер покарання зменшили до трьох ігор. Крім того, апеляційний комітет залишив у силі фінансовий штраф, але зменшив його розмір з €45 тис. до €27 тис.


Таким чином, трибуна Маріо Кемпеса залишиться закритою на найважливішу недільну гру чемпіонату Іспанії з «Еспаньолом», в якій вирішуватиметься питання збереження прописки в елітному дивізіоні. Запит про призупинення санкції саме на цей матч було відхилено за апеляцією.


Юридичні служби клубу вже підготували всю документацію для звернення до адміністративного спортивного суду (CAS) та використовують усі законні канали для припинення дії санкцій. Хав'єр Соліс, генеральний менеджер та представник клубу, оголосив про намір йти до кінця.


«Ми підемо до кінця, тому що ми всі проти расизму, але так само ніхто не має права позбавляти нас підтримки у важливій грі. Звинувачення висунуто безпосередньо проти всіх наших уболівальників, які раніше завжди поводилися зразково і не заслуговують на цей ярлик», – цитує Соліса нашої валентійське видання Super Deporte.

Зазначається, що Валенсія не має права обійти санкції, розмістивши фанатські фірми на іншому секторі. Стаття 57 регламенту іспанської федерації це забороняє. Тим часом клуб продовжує продавати квитки на вирішальний матч проти «Еспаньола», у тому числі на трибуну Маріо Кемпеса. Наразі повідомляється про 10 тис. проданих квитків.