19 травня 2023 19:01
1

"Шахтар" вирвав перемогу над "Вересом" і повернув собі лідерство в УПЛ

Фото - ua.depositphotos.com


Шахтар обіграв Верес у номінально домашньому поєдинку 27-го туру чемпіонату України, який відбувся сьогодні на рівненському стадіоні «Авангард» за домовленістю між клубами (2:1).


Головний тренер «гірників» Ігор Йовичевіч не міг розраховувати на кількох основних гравців – Артем Бондаренко відбував дискваліфікацію, а Лассіна Траоре та Юхим Конопля пропускали поєдинок через різні пошкодження.

Донецька команда вийшла вперед на 35-й хвилині зустрічі після точного удару хавбека Олександра Зубкова з лінії штрафного майданчика у кут воріт Богдана Когута.


На початку другого тайму захисник Вереса Василь Курко зіграв рукою у власному штрафному майданчику, але Когут відбив удар форварда «гірників» Данила Сікана з 11-метрової позначки.


Незабаром Сікан пробив повз ворота суперника з вигідної позиції.

Верес несподівано відігрався на 74-й хвилині – Андрій Блізніченко подав із кутового з правого флангу, Семен Вовченко скинув м'яч на Владислава Шарая, який ефектним ударом з льоту з лінії штрафного майданчика пробив повз Анатолія Трубіна.

За десять хвилин захисник «гірників» Микола Матвієнко ударом головою замкнув навіс Ярослава Ракицького з лівого флангу і приніс своїй команді важливу перемогу.


Шахтар провів 27 матчів, набрав 66 очок і повернувся на перше місце у турнірній таблиці. Верес зіграв стільки ж поєдинків, має в активі 27 залікових пунктів та посідає десяте місце.

У наступному турі Шахтар зіграє на виїзді з луганською Зорею, а Верес прийме Олександрію. Обидва поєдинки відбудуться у середу, 24 травня.


VBET ліга. 27-й тур


19 травня, Рівне, стадіон "Авангард"


Шахтар - Верес 2:1


Голи
: Олександр Зубков 35, Микола Матвієнко 83 - Владислав Шарай 74


Шахтар: Анатолій Трубін, Валерій Бондар, Тарас Степаненко, Олександр Зубков, Гіоргі Гочолейшвілі, Данило Сікан (Кевін Келсі 75), Дмитро Топалов (Дмитро Криськів 65), Микола Матвієнко, Георгій Судаков (Андрій Тотовицький 88), Єгор Назарина, Ярослав Ракіцький (Богдан Михайліченко 88)


Верес: Богдан Когут, Роман Гагун (Владислав Шарай 70), Семен Вовченко, Андрій Блізніченко, Михайло Шестаков (Микола Гайдучик 70), Дмитро Кльоц (Олександр Лебеденко 70), Геннадій Пасіч (Віталій Дахновський 84), Олександр Маткобожик, Валерій Кучеров, Денис Балан, Василь Курко


Попередження: Гіорги Гочолейшвілі 37 – Семен Вовченко 38, Василь Курко 46, Олександр Маткобожик 60


Нереалізований пенальті: Данило Сікан 47

"ударом з літа"
напевне в рос було "ударом с лета" :))