16 травня 2023 10:59

"Кардіфф" вимагає 110 млн. євро від "Нанта" через загибель Сали. Клуб із чемпіоншипу звернувся до суду у Франції

"Кардіфф Сіті" хоче отримати понад 100 млн євро від "Нанта" через загибель Еміліано Сали.


Валлійський клуб, який виступає в Чемпіоншипі, 12 травня звернувся до Комерційного суду Нанта.


Як повідомляє L’Équipe, «Кардіфф Сіті» вимагає 110 мільйонів євро від «Нанта» як компенсацію за збитки, завдані після смерті 26-річного аргентинського нападника внаслідок нещасного випадку. У вимогі вказано виліт клубу з АПЛ, а також те, що у чемпіонаті Англії Сала міг би зрости в ціні.

Нагадаємо, Сала перейшов із «Нанта» до «Кардіффу» 19 січня 2019 року за 15 мільйонів фунтів. Після проходження медичного обстеження в Кардіффі він повернувся до Нанта, щоб попрощатися зі своїми колишніми партнерами по команді та зібрати особисті речі. Еміліано хотів прилетіти назад до Кардіффа 21 січня. Приватний літак Piper PA-46 Malibu, на якому Сала летів з Нанта до Кардіффа, зазнав аварії. Футболіст та пілот загинули.


У серпні 2022 року Спортивний арбітражний суд (CAS) зобов'язав команду зі столиці Уельсу виплатити за трансфер гравця 6 млн. євро (5,3 млн. фунтів) «Нанту».

Апеляції «Кардіфф Сіті» у судах Швейцарії було відхилено, тепер клуб розпочав розгляд у Франції. "Нант" спокійний і вважає, що "Кардіфф" просто затягує час, щоб не виплачувати всю суму, призначену судом.