12 травня 2023 22:53

Сер Джим Реткліфф став ближчим до придбання МЮ. Він конкурує з катарцями

Англійський бізнесмен Джим Реткліфф, який є головою і виконавчим директором транснаціональної хімічної компанії Ineos, став ближче до придбання футбольного клубу «Манчестер Юнайтед», яким на даний момент володіє сім'я Глейзерів. Про це повідомляє The Times.


За даними джерела, Глейзери і банківська організація Raine Group, що їх консультує, готові вступити в заключну стадію переговорів з англійським бізнесменом і представниками його компанії. Сума угоди може стати рекордною — зазначається, що пропозиція Редкліффа може досягти £6 млрд ($7,5 млрд). Важливу роль також відіграла можливість збереження братами Глейзерами частки в клубі, якщо англійський бізнесмен стане новим власником «Манчестер Юнайтед».

Конкурентом Реткліфф є катарський фонд QIA (катарське інвестиційне управління). Одним із головних учасників переговорного процесу від цієї сторони є емір Катару Тамім бін Хамад Аль Тані. Джерело зазначає, що Raine Group з катарцями мала мінімальний контакт з минулого місяця — тоді шейхами було зроблено останню на даний момент пропозицію про придбання «МЮ».