12 травня 2023 08:37

"У Бразилії багато гравців мріють про контракт із "Шахтарем": новий "Маріуполь" хоче співпрацювати з донеччанами

Каліксто, директор бразильського клубу Батель, який зараз виступає під назвою ФК Маріуполь, заявив про бажання співпрацювати з донецьким Шахтарем.


Функціонер клубу Батель Каліксто, який зараз носить ім'я ФК Маріуполь, заявив, що у Бразилії дуже добре відомий Шахтар. Однак далеко не всі знали, що Маріуполь раніше активно співпрацював із «гірниками».

«У нас у країні Шахтар дуже відомий, бо команда постійно грає у Лізі чемпіонів, і у її складі багато бразильців. А ось про Маріуполь ми дізналися лише через трагедію, яка сталася у місті».

За словами функціонера, вони також не проти співпрацювати з Шахтарем у майбутньому.

«Не знав, що обидва клуби з одного регіону і навіть були пов'язані між собою. Із задоволенням уклали б договір про партнерство. У нас у країні багато юних футболістів мріють про контракт із таким клубом як Шахтар», – сказав Каліксто у коментарі FanDay.net.

Нагадаємо, що Батель із Гуарапуави грає у третьому дивізіоні штату Парана. У квітні цього року клуб з ініціативи його керівників, а також української діаспори Бразилії вирішив змінити назву на ФК Маріуполь.

Через початок повномасштабної війни Росії проти України футбольний клуб Маріуполь призупинив свої виступи у чемпіонаті України. Минулого сезону в Маріуполі було дев'ять орендованих футболістів із Шахтаря.