10 травня 2023 21:49
3

Setanta: "Ми готові вести діалог про права на трансляцію Прем'єр-ліги"

СЕО Setanta Sports Гіоргі Пруідзе прокоментував рішення розірвати угоду з УПЛ щодо ексклюзивних прав на трансляцію матчів.


‒ Передовсім, хочемо з'ясувати один важливий нюанс. На сайті УПЛ повідомлялося, цитуємо, «Офіційним транслятором УПЛ стала міжнародна телекомпанія Setanta Sports. Контракт розраховано на 3 сезони». Поясніть, будь ласка, це достроковий розрив контракту чи мала місце опція, за якою після дебютного сезону ви мали домовлятися продовжувати чи не продовжувати співпрацю?


‒ Тендер проходив на тлі повномасштабного вторгнення країни-агресора в Україну. Тоді, влітку, ходили розмови – а чи проводитиметься УПЛ взагалі? І ми були вражені духом українського народу, оскільки рішення проводити турнір у такий час – це говорить про незламність та готовність жити попри все. Ми дуже хотіли допомогти поновити турнір в Україні, допомогти УПЛ і клубам створити єдиний пул, що стало б історичним рішенням.


Відповідно угоді, терміни та умови розірвання були прописані з самого початку. Попри проблеми з самого старту, невиконання зобов’язань, на початку сезону ми вирішили не розривати договір. Проєкт не був прибутковим, але ми прийняли рішення про вихід з угоди лише наприкінці сезону, при цьому ми виконаємо взяти на себе обов’язки до кінця розіграшу УПЛ. У цьому бізнесі дуже важливо дотримуватися своїх слів, ми це довели своїм прикладом.

‒ В заяві згадано невдоволення від того, що не було сформовано єдиний пул. Якщо зараз в екстреному режимі клуби домовляться про спільні дії, Setanta Sports може повернутися до виконання попередніх домовленостей?

‒ Рішення вже набуло чинності, але якщо ми побачимо бажання і відповідні настрої, ми готові надалі вести діалог щодо прав на трансляцію УПЛ.


‒ Провал співпраці з клубами чемпіонату України не зменшив бажання Setanta Sports бути присутньою на українському ринку? Чи не будуть згорнуті проєкти, зокрема, інтернет-платформа?


‒ Не дивлячись на те, що трапилося, Україна є одним з пріоритетних ринків для Setanta Sports. Наша пропозиція – унікальна, адже ми єдиний спортивний стрімінг-сервіс в Україні. Тільки у нас можна подивитися абсолютно всі матчі АПЛ, Бундесліги, етапи Формули-1, важливі матчі NBA та багато іншого. Ми віримо у наш продукт і продовжимо його розвивати у всіх напрямках, ‒ відповів Пруідзе.

Не треба!
Краще не треба
идите.....