10 травня 2023 08:23

Віце-прем'єр Росії приїхав на "Донбас Арену" та заявив, що необхідно "відновлювати донецький "Шахтар"

Віце-прем'єр-Росії Дмитро Чернишенко заявив про необхідність "відновлювати легендарний донецький "Шахтар" у так званій ДНР. Відповідальний за спорт у кабміні країни-агресорки чиновник розмріявся про те, щоб український клуб "вийшов до фіналу російської Прем'єр-ліги та зустрівся із "Зенітом" на "Донбас Арені".


Про це Чернишенко сказав під час відвідин тимчасово окупованого Донецька та його головного футбольного стадіону, пише сайт уряду Росії. Поплічник диктаторського режиму Володимира Путіна продемонстрував повне незнання правил, адже фіналу чемпіонату РФ не існує.


"Я знаю, що чемпіонат "ДНР" стартує вже у травні, у вас 10 команд – із 10 різних міст. Важливо, що футбольне життя йде. Звичайно, цей легендарний клуб як бренд має тут бути. Поки що потрібно визначитися з майданчиками, на яких проходитиме тренування. Тут завдання Міністерства спорту допомогти вам, щоб регулярне спортивне життя в республіці було налагоджене. Головне, щоб донецький "Шахтар" пробився через якийсь час у фінал російської Прем'єр-ліги і зустрівся з "Зенітом" у фіналі на "Донбас Арені", – сказав Чернишенко.

Раніше він висловив упевненість у тому, що Росії "не потрібна Олімпіада", на яку агресорів допустять лише під нейтральним прапором, а представників силових та військових структур усунуть.