4 травня 2023 00:00

"Леоненко возив мене до Лаври": Севідов згадав, як радив Мілевському і Ко не виходити на матч із "Шахтарем"

Колишній тренер Карпат, Маріуполя, Металіста та інших клубів УПЛ Олександр Севідов, який був довічно відсторонений від футбольної діяльності через договірні матчі, розповів про дивний поєдинок Мінай – Шахтар дворічної давності.

У травні 2021 року матч 25-го туру УПЛ Мінай – Шахтар перебував під загрозою зриву. Закарпатський колектив відмовлявся виходити на поле через котирування ставок, що аномально злетіли.

За день до гри на перемогу Минаю коефіцієнти зросли з 27 до 44. Також було відзначено дивне збільшення кількості ставок на тотал матчу більше 3.5 голів.


Олександр Севідов, який тоді був тренером-консультантом Міная, поділився спогадами про скандальну ситуацію напередодні поєдинку.

«Перед матчем я катався на щойно купленому авто з [Віктором] Леоненко, він мене возив до Лаври. Пролунав дзвінок від капітана і [мене] попросили приїхати до готелю. Леоненко привіз мене туди і мені сказали: «Ось дзвінки, смс, ви, наволочі, хочете здати матч».


За словами Севідова, він порадив гравцям Міная не виходити на матч проти Шахтаря, тому що за будь-якого результату зустрічі на них впали б підозри.


«У холі готелю сиділи футболісти, до речі, і Артем Мілевський був. Я їм усім сказав: "У мене така ситуація була в Карпатах і я б на вашому місці на гру не вийшов, тому що, як ви не зіграєте, вас все одно звинуватять", - сказав Севідов в інтерв'ю програмі ТаТоТаке.

У підсумку матч розпочався з 30-хвилинною затримкою та завершився перемогою Шахтаря з рахунком 4:0.

Додамо, що результат матчу тоді не мав турнірного значення для жодної з команд. Шахтар гарантовано залишився другим, а Минай вирушив до першої ліги, але наступного сезону посів місце Олімпіка, що вилетів, і залишився в УПЛ.