2 травня 2023 20:18

Фердінанд віддав перевагу Руні, а не Кейну: "Вейн міг впливати на гру будь-яким способом і проти будь-якого суперника. І він вигравав трофеї"

Ріо Фердінанд вважає Уейна Руні більш корисним гравцем, ніж Харрі Кейна.


«В Уаззи були різні способи повести команду за собою. Якщо ви потребували іскри натхнення, він міг забити, завдати якогось удару, віддати гольовий пас або зробити щось творче, відібрати м'яч, погнатися за кимось, виявити агресію, пристрасть.


Він міг змінювати темп гри різними способами, мало хто на таке здатний. Ось що відрізняє його від Кейна. До того ж, Харрі, на жаль, грає за команду, в якій не може перемагати і не перемагає.

А Вейн грав у команді, де змушений був ділити увагу з іншими гравцями. Скоулз, Керрік чи Гіггз, отримавши м'яч, мали від двох до чотирьох варіантів продовження атаки. У «Тоттенхемі» перш за все гравець думає про те, де знаходиться Кейн. Завдяки цьому у Харрі більше моментів він частіше отримує м'яч.

Руні боровся за увагу [партнерів] з Ван Ністелроєм, Ван Персі, Тевесом, Саа, Бербатовим. І коли отримував його, то мав показувати неймовірну ефективність. При цьому він міг впливати на гру так, як хотів, будь-якої миті, проти будь-якого суперника.

Я виберу Руні замість Кейна в будь-який день тижня. Він вигравав трофеї, він завойовував їх рік у рік», – сказав екс-захисник «Манчестер Юнайтед» у своєму подкасті.