30 квітня 2023 11:47

"Димінський викликав мене і сказав, що вони здадуть гру": Севідов згадав інцидент із матчу "Карпати" – "Дніпро"

Екс-наставник Карпат Олександр Севідов згадав історію, коли президент клубу Петро Димінський підозрював орендованих у Дніпра гравців у можливій здачі матчу. Називалися імена Олександра Гладкого, Валерія Федорчука та Младена Бартуловича.

«У нас було кілька гравців із Дніпра: Гладкий, Федорчук та Бартулович. Викликає мене Димінський і каже: «Я маю інформацію, що вони здадуть гру». Я розповів це хлопцям. Гладкий та Федорчук вирішили грати, а Бартулович відмовився. Він не хотів, щоб до його помилок ставилися упереджено».


У результаті Карпати з розгромом поступилися Дніпру (0:4), а Севідову довелося доводити президенту, що гра не була підставною.


«Ми програли 0:4. Тоді двічі випадково помилився Пластун. Я дві з половиною години потім розбирав цю гру, сидячи в офісі у Димінського. До речі, у другому колі із цими ж футболістами ми обіграли Дніпро 4:1».


На щастя для тренера йому вдалося довести Димінському свою правоту.

«Я переконав президента, що це була чиста гра. Ви можете собі уявити ситуацію, що команда здала гру, і Севідов поїхав живий зі Львова?», – риторично спитав Севідов у програмі ТаТоТаке.


Нагадаємо, що 17 квітня 2023 року Спортивний арбітражний суд у Лозанні довічно усунув Севідова від будь-якої футбольної діяльності за участь в організації договірних матчів за участю ФК Суми.