28 квітня 2023 16:44

Тренер "Металіста" Огненович: "Не знаю, була червона чи ні, але цей момент повністю змінив гру"

Головний тренер "Металіста" Періца Огненович прокоментував поразку своєї команди у матчі 23-го туру УПЛ із "Динамо" (1:3).


- У "Динамо" була перевага в грі, але ми на це очікували, так і планували. Ми очікували на свої моменти з контратак. Але епізод з червоною карткою все змінив на полі. Я не знаю, була червона чи ні, але цей момент повністю змінив гру.

- Очікували на такий результат чи були більш оптимістичними перед матчем?

- Ми завжди готуємо команду виграти гру. Зрозуміло, що це "Динамо". Але й до "Шахтаря" ми готувалися на перемогу. Як і завжди. Просто є ігри, в яких треба діяти більше серцем. Не скажу, що ми сьогодні не хотіли грати, але момент з червоною змінив все. Не буду довго розповідати, просто наголошу, що вилучення дуже вплинуло. Нам стало дуже важко, бо "Динамо" – дуже хороша команда.

- Жодної альтернативи Романюку на позиції правого захисника не було?

- У нас немає на цій позиції багато гравців. Ми перебудували команду на чотири захисники, потім спробували ризикнути. Все спробували в сьогоднішні грі, але не вийшло.

- Прокоментуйте вихід Бойчука, а потім його зворотну заміну?

- У Бойчука були проблеми зі здоров'ям раніше. Він пропустив кілька тренувань. Він був готовий до матчу, але не до цілого. Спробував, думав, що може вийти й зіграти, а виявилося, що він не готовий.

- Ванат забивав у порожні ворота. Якось дуже легко. Після першого пропущеного опустили руки?

- Вже коли вони забили перший гол, у нас була червона в складі, ми спробували ризикнути. А коли ризикуєш, розкриваєшся – це нормально, що у суперників рівня "Динамо" будуть такі шанси.

- "Металіст" довго не перемагає. Наскільки важко тримати команду в нормальному психологічному стані, налаштовувати її на матчі?

- Ми знаємо ситуацію. Але що робити? Треба працювати, готувати команду до наступного матчу. Рано чи пізно команда виграє і потім психологічний стан буде набагато кращим.


Фото - UA-Fooball